Vimmerby Hockeys ordförande avgår – efter flera år

Vimmerby Hockey höll ett årsmöte under måndagkvällen. Där meddelade ordföranden Marcus Samuelsson att han kliver av från sin roll som ordförande för föreningen. "Jag lämnar inte för att det har varit tråkigt att vara ordförande", säger han.

Marcus Samuelsson kommer inte att fortsätta som ordförande för Vimmerby Hockey.

Marcus Samuelsson kommer inte att fortsätta som ordförande för Vimmerby Hockey.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-06-07 19:54

Marcus Samuelsson valdes som ordförande för Vimmerby Hockey 2016. På måndagens årsmöte blev det klart att han inte fortsätter i den rollen. 

– Tanken var att kliva av redan förra året, men med tanke på coronan så kändes det inte riktigt rätt att göra det då. Då sa jag att jag fortsätter ett år till, säger Marcus Samuelsson.

Han fortsätter:

– Så det här har varit förutbestämt. Jag tycker att det har varit väldigt kul och jag lämnar inte för att det har varit tråkigt att vara ordförande. Det svåra har varit att få ihop livspusslet och det finns annat man vill fokusera mer på nu, med arbete och så.

De senaste säsongerna har Vimmerby Hockey lyckats få ihop en mer stabil ekonomi och även tagit steg på det sportsliga planet, med flera framgångsrika säsonger i Hockeyettan.

– Jag har fått vara med och sätta ganska många förändringar i föreningen och utarbetat en plan som vi sjösatte 2017. Nu är det väldigt många grejer som vi kan sätta "check" på, nästan mer än man kunnat drömma om, säger Samuelsson, som kan tänka sig att vara en del av föreningen på olika sätt framöver.

– Ja, jag har sagt att jag självklart gärna är med om en ny ordförande vill ha min hjälp och min stöttning. Behövs det något stöd i ekonomigruppen så kan jag vara med där och hjälpa till, i mån av tid. Det känns ändå inte som att jag lämnar någon i sticket nu, med tanke på att vi har arbetat upp en bra organisation och en stabil ekonomi.

Föreningen har inte valt någon ny ordförande. 

– Nej, ingen ny valdes på årsmötet. Det är ingen unik situation och det jobbas för fullt nu med att hitta en ny ordförande, säger Anders Kostenius, som är vice ordförande och ekonomiansvarig i Vimmerby Hockey.

Föreningen redovisade annars ett negativt resultat för året. Det beror på att man inte räknat med det kompensationsstöd som man räknar med att tilldelas av Riksidrottsförbundet.

– Det blir ett litet minusresultat i år, enbart för att vi valt att inte ta upp bidragsdelen som vi ska få för det första halvåret. Jag vet inte den exakta summan vi kommer att tilldelas, men det rör sig om ganska mycket pengar och det hade ändrats rejält om vi hade tagit upp den summan, förklarar Anders Kostenius och tillägger:

– Egentligen får man den mest rättvisa bilden om man slår ihop den här säsongen med nästa. Då kommer vi ha med oss ganska mycket positivt in i nästa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!