Vimmerby kan flytta sin match: "Är positiva till det"

Den 14 oktober ska Vimmerby Hockey spela derby hemma mot Nybro i Hockeyettan. Nu kan den matchen bli flyttad. "Finns det möjlighet att flytta matchen så kommer vi att göra det", säger Anders Kostenius, vice ordförande i Vimmerby Hockey.

Vimmerby Hockey kan flytta sin match för att kunna släppa in fler åskådare i ishallen.

Vimmerby Hockey kan flytta sin match för att kunna släppa in fler åskådare i ishallen.

Foto: Arkivbild

Ishockey2020-10-01 12:57

Enligt Mikael Mjörnberg på Hockeysverige.se så finns det en stor chans för att flera matcher i Hockeyettan flyttas fram. Regeringen har öppnat upp för att det kan bli publik i hallarna (upp till 500 personer) från och med den 15 oktober. Dagen innan det, den 14 oktober, spelas en hel omgång i Hockeyettan, där bland annat Vimmerbys möte med Nybro ligger. 

Nu har Vimmerby Hockey planer på att flytta fram derbymatchen till den 15 oktober.

– Ja, finns det möjlighet att flytta matchen så kommer vi att göra det. Det är bara att flytta matchen från onsdagen till torsdagen, säger Vimmerby Hockeys vice ordförande Anders Kostenius under torsdagen.

VH:s premiär mot Tyringe den 4 oktober ska dock spelas enligt schemat, vad det verkar.

– Vad jag förstått så kommer premiären inte att flyttas fram. Vi räknar med att spela två hemmamatcher (den 4 och 9 oktober) med max 50 personer i publiken, och sen tror vi att beslutet om en höjning till 500 personer kommer att gå igenom. Men vi har varit förberedda på båda scenarierna så det är inga konstigheter, säger Kostenius.

Klubben kommer dock "bara" att kunna ta emot runt 350 personer i Vimmerby Ishall när gränsen väl höjs.

– Det är klart att det betyder mycket för oss ändå och vi är positiva till det. Nu kommer merparten av de som har säsongs- och företagsabonnemang att kunna se matcherna. Vi kommer att använda oss av huvudläktaren och ståplatsläktaren, som då blir sittplats, och platserna kommer att vara utmarkerade med sittdynor.

En annan match som är och alltid brukar vara väldigt spännande sett till publikintresse, är derbyt mellan Tranås och Vimmerby, som ska spelas den 7 oktober. Att flytta den matchen är dock inte aktuellt i nuläget, enligt Tranås AIF:s klubbchef Stefan Fransson.

– Vi har inte tänkt så långt och inte diskuterat det. Jag vet bara att det är ett väldigt späckat schema. Sen är det inte säkert att beskedet om att höja gränsen blir positivt, även om vi hoppas och tror det, säger han och fortsätter:

– Samtidigt kan det gå väldigt snabbt och vi lever ju från dag till dag, så det kan förändras. Men det är mycket som ska stämma och just nu så lutar det åt att vi inte flyttar matchen mot Vimmerby. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!