"Vimmerby kan nå kvalserien"

Trojas tränare Roger Forsberg hade svårt att dölja sin besvikelse över uttåget ur playoff. Men ger också Vimmerby goda chanser att nå kvalserien till hockeyallsvenskan.

Troja fick ta tidig semester efter sjätte förlusten mot Vimmerby Hockey den här säsongen.

Troja fick ta tidig semester efter sjätte förlusten mot Vimmerby Hockey den här säsongen.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2019-03-09 07:00

– Absolut, det kommer att se ut likadant i nästa omgång, oavsett om de får möta Kallinge, Kristianstad eller vilka nu det blir. De har en 50-50-chans att gå vidare och det har alla lag som gått vidare till playoff 3. Det hade vi också haft om vi hade gått dit, säger Trojas tränare Roger Forsberg.

Besvikelsen var förstås ändå stor i Troja-lägret. Fjolårets allsvenska lag ville mer - men fick ge sig en sjätte gång den här säsongen mot Vimmerby Hockey.

– Det är surt såklart. Tråkigt att vi inte kunde ta det till en tredje och avgörande match. Det är små marginaler, en väldigt bra kamp och det är två bra lag som möts. Det är en kamp meter för meter på isen. Inget av lagen har de jätteklara målchanserna. Bägge lagen är försvarsstarka men bägge lagen går samtidigt för det, säger han.

– Men om man summerar lite så kanske det var så att vi inte förvaltade vår hemmamatch på bästa sätt. Vi kanske borde haft en avgörande här om vi vunnit den, säger Forsberg.

Att få ta tidig "semester" var förstås tungt.

– Det är tråkigt, men det är så här den här tiden på året. Det är oftast bara bra lag kvar. Det är små marginaler som avgör. Oavsett om man gratulerar Vimmerby, så är inte vi något sämre lag. Kanske tävrtom spelmässigt om man ser det över två matcher, säger Trojacoachen.

Om Vimmerby når en kvalserie, så tror dock Forsberg att det kan bli svårare att hävda sig där.

– Det kansk inte jag ska bedöma, men det känns som de kanske har för lite bredd för att hota de allsvenska lagen. Men det är bara en känsla jag har. Det krävs lite mer över tio matcher, men är man väl där så kan också allt hända, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!