Vimmerby kan vinna serien

Duellen. I kväll kan det avgöras. Vimmerby eller Helsingborg. Något av lagen blir seriesegrare. - Det kommer bli en fight..., säger Vimmerbys tränare Anders Spaak.

Ishockey2011-02-09 07:32

Då står vi här.
Snart börjar playoff - men först ska kampen om seriesegern avgöras.
Det kan ske i kväll.
Om VH vinner, annars är det öppet till den 33:e och sista omgången.
VH-tränaren Anders Spaak ger ett tydligt budskap om vad han vill:
- Det är alltid viktigt att vinna titlar. Ingen kan ta ifrån ett lag en serieseger. Det visar vem som varit bäst över en lång serie, men oavsett om vi blir etta eller tvåa har vi bevisat att vi gjort det jäkligt bra.
Spaak är säker på en sak...
- Pöjkera kommer gå ut med stor energi och full fokus på att vinna matchen. De kommer jobba stenhårt och vi blir jobbiga att möta.
Han har också uppfattningen, precis som Helsingborgs tränare, att det seriesegrande laget borde få en större favör än vad som är fallet.
- Den som vinner en serie borde få slippa playoff ett.

Bra "omklädningsrum"
Ni toppar serien, har visat bra form hela vintern. Är du överraskad att det har gått så här pass bra med ett så ungt lag?

- Nej, jag är inte särskilt förvånad. Jag såg tidigt att det fanns individuell kunskap och sen har vi haft fördelen att kunna jobba med block: ett med Västerviksspelarna och ett med Oskarshamnarna. Sen har vi haft seriens bäste back, Widéen. Han har varit bra i varenda match.
Spaak hävdar att det allra viktigaste för honom, hans mål när han kom till klubben, var att få ett så bra "omklädningsrum" som möjligt:
- Mycket av framgången finns i gemenskapen. Grabbarna trivs och har kul ihop. Det är så det måste vara, att kunna skratta och ha glimten i ögat. Har man bra stämning i gruppen så jobbar killarna hårt för varandra på isen.
VH-tränaren tycker att de inte haft en enda (!) dålig träning under hela säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!