Vimmerby klart för allettan - Modigs avgjorde

Vimmerby har uppfyllt sitt första delmål med att ta sig till allettan. Trots ledning med 2-0 tappade de till 2-2 och i förlängningen avgjorde Markus Modigs.

Markus Modigs gjorde det viktiga 1-0-målet för Vimmerby.

Ishockey2016-12-14 20:11
Det var upplagt för en riktig rysaravslutning där det skulle avgöras vilka lag som skulle ta de tre sista platserna till allettan.
Vimmerby, Nybro, Tranås och Kallinge/Ronneby gjorde upp om det och det är Tranås som missade chansen att gå till ettans finrum.
Vimmerby löste säsongens första delmål genom att ta sig till allettan och det var tack vare en fin defensiv insats och en storspelande Viktor Kokman som agerade en levande vägg i de två avslutande perioderna när Kristianstad låg på.
Vimmerby fick en delikat start på matchen med en 2–0-ledning efter 7.33.
Efter 2.33 drog Johan Molldén i Kristianstad på sig en tvåminutersutvisning och VH, som hade problem i powerplay, fick utdelning direkt.
Markus Modigs smällde dit 1–0 åtta sekunder in i powerplay och sedan utökade Jesper Kokkonen lagets ledning till 2–0 med ett skott mellan tekningscirklarna.
I andra perioden hämtade Kristianstad ny kraft och var det bättre laget. Vimmerby höll stången länge och väl innan Kari Sihvonen sköt reduceringsmålet med fyra minuter kvar av andra perioden.
Just då var det nervöst.
Och tolv minuter in i andra perioden var det utjämnat och matchen gick sedan till förlängning.
Fixade Vimmerby två poäng var de klara för allettan och Markus Modigs frälste moderklubben. 22 sekunder in i förlängningsspelet lade han in segermålet.

Fakta
Kristianstad–Vimmerby 2–3 (0–2, 1–0, 1–0, 0–1)
Första perioden: 0–1 (2.41) Markus Modigs (Dennis Fröland, Mattias Wigley) i spel fem mot fyra, 0–2 (7.33) Jesper Kokkonen (Daniel Nilsson, David Stenbacka).
Andra perioden: 1–2 (36.12) Kari Sihvonen (Mikael Larsson).
Tredje perioden: 2–2 (52.12) Daniel Andersson (Kim Runermark).
Förlängningen: 2–3 (60.22) Markus Modigs (Kalle Östman).
Skott: 36–25 (10–7, 15–4, 11–12, 0–2)
Utvisningar, Kristianstad: 6x2 min, VH 5x2 min.