Vimmerby klart för playoff trots förlusten

I går kväll blev Vimmerby Hockey klart för playoff efter en toppinsats. Men det var knappast några muntra miner efteråt. – Det är mycket frustration där inne i omklädningsrummet just nu, sa tränaren Eric Karlsson strax efter 3-4-förlusten mot Kristianstad.

Trots förlusten med 4-3 hemma mot Kristianstad igår säkrade Vimmerby Hockey en plats i playoff och hade all anledning att jubla. Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2017-02-15 21:41

Vimmerby är i fortsatt toppform. Det kan vi konstatera efter gårdagens match mot Kristianstad, som jagar seriesegern i Allettan.

– Spelmässigt är vi jättenöjda och vi är minst lika bra som Kristianstad i den här matchen, tyckte tränaren Tobias Jahr.

Det är bara att instämma. Kanske var det till och med så att VH var ett litet snäpp vassare än skåningarna – som har målsättningen att gå upp i Allsvenskan.

För enkla misstag

Skillnaden var att KIK var effektivare, smartare och något skickligare på att utnyttja sina målchanser.

Som i den första perioden. En period där VH var spelförande och det lag som skapade flest heta lägen. Ändå var det Kristianstad som gick till periodvila med en 2-0-ledning. Visst var det starka individuella prestationer som låg bakom Fredrik Hettas och Marcus Siréns mål, men samtidigt gick det lite väl enkelt sett ur VH-ögon.

– Vi gör tyvärr lite för enkla misstag – och vi blir väldigt hårt straffade för det, säger Tobias Jahr.

I andra perioden skiftade matchen karaktär – både spelmässigt och målmässigt.

– Det var en konstig match på så sätt. Vi är jättebra i första, medan Kristianstad tar över i mittperioden. Men då är det vi som gör målen, säger Eric Karlsson.

”Övertygade om att vinna”

Vimmerby gjorde både 1-2, 2-2 och 3-2 i den andra akten efter mål i tur och ordning av Petter Runesson, Oscar Josefsson och Viktor Hällegard. Ledningsmålet kom i periodens absolut sista sekund, då Hällegard bröt ett uppspel i spel i numerärt underläge, kom fri med SHL-meriterade målvakten Joel Gistedt – och fick på något märkligt sett pucken i mål.

– Inför tredje var vi övertygade om att vi skulle klara av det, men de kvitterade tidigt, säger Eric Karlsson.

Matchen stod länge och vägde, där Vimmerby hade längre spelsekvenser i Kristianstads zon än tvärtom. Chanser saknades inte heller för VH. Drygt åtta minuter före slutet kom avgörandet – för bortalaget.

– Vi blir överkonstruktiva i egen zon och får inte ut pucken, säger Krister Ström.

KIK utnyttjade det på bästa sätt och i öppen kasse kunde Fredrik Hansson slå in pucken i öppen kasse.

”Viker inte ner oss”

VH chansade med att plocka ut målvakten Viktor Kokman i slutskedet, men det hjälpte inte.

De närmare tusen åskådare som var på plats i ishallen fick se en mycket bra och spännande hockeymatch mellan två bra lag. Vimmerby ska vara nöjda med prestationen – trots förlusten.

– Det är skönt att vi inte viker ner oss, utan fortsätter hålla uppe spelet och tron. Vi går ut och kör som ett VH-lag ska göra, säger Krister Ström.

Tränarna lyfte också fram att Vimmerby aldrig tidigare tagit så många poäng i Allettan efter 14 omgångar som de gjort nu.

I och med att Lindlöven förlorade mot Borlänge, är det klart att VH spelar vidare i playoff.