Vimmerby knäcktes av tre mål - på tre minuter

Vimmerbys kräftgång i allettan fortsätter. Hemma mot jumbon Hudiksvall kom femte nederlaget.

Ishockey2016-01-09 17:07

Tio minuter in i matchen hade Vimmerby 1-1 mot Hudiksvall. Hampus Forsling sköt 1-0 efter knappt fem minuter i spel fem mot fyra, lagets första power play-mål i allettan. Men efter tre baklängesmål på lika många minuter i första perioden gled poängen dem ur händerna.

1-2 kom efter 16.17, 1-3 efter 18.03 och 1-4 efter 19.49.
Inställningen och arbetsmoralen som fanns mot Södertälje var helt plötsligt spårlöst försvunnen. Vimmerby tog inte jobbet och lyckades aldrig få stopp på blödningen mot ett Hudiksvall som hade fritt spelrum.
I upptakten av andra perioden blev uppförsbacken ännu brantare, 1-5 till Hudiksvall. Hampus Forsling gjorde sedan ytterligare ett mål i numerärt överläge till 2-5 och i anfallet efter hade Jesper Kokkonen ett stolpskott och två riktigt heta chanser.

I stället stack Hudiksvall och gjorde 2-6.
Vimmerby hittade ändå hygglig nivå i slutperioden och kröp närmare. Hampus Harlestam gjorde 3-7 och Jesper Kokkonen 4-7.
Efter den svidande förlusten är Vimmerby enda lag med noll poäng i allettan. Anmärkningsvärt är att det bara var 488 personer som såg matchen.