Rafflande match mot Kallinge

Kallinge verkar inte vara någon favoritmotståndare för Vimmerby. Precis som i hemmamötet blev KRIF en tuff nöt att knäcka. Trots tvåmålsledning efter första perioden förlorade VH med 3–2. Det här var Vimmerbys första förlust i serien under ordinarie tid.

Kallinge vann hemma mot Vimmerby.

Ishockey2021-11-10 21:11

Trevande. Chansfattigt. Sen tog Vimmerby Hockey tag i taktpinnen som vi vant oss vid. Målnollan spräcktes halvvägs in i den första perioden då Niki Koskinen styrde in Hugo Enocks skott. Ett VH fullt av självförtroende efter alla framgångar hann också med att sätta 0–2 innan periodvilan. Hugo Ollila pressade fram ett misstag av KRIF i mittzon. Några sekunder senare snärtade Christian Lindberg in pucken i nät efter ett vackert skott i bortre krysset.

Nästa period gick i hemmalagets favör, även målmässigt. Kallinge reducerade när Andreas Nordfeldt kopierade Lindberg, då han precisionssköt 1–2 i bortre krysset. Målet i powerplay. VH fick inget flyt i spelet och i slutskedet var det nära kvittering för KRIF ett par gånger. Kallinge gjorde precis som i mötet mot Vimmerby, i Vimmerby. De vann mittperioden.

Ett Kallinge i poängbehov visade gott gry även i den sista akten. Samma trio som reducerade låg även bakom kvitteringen. Även det i powerplay. Den här gången var Joseph Berger målskytt fram till 2–2. VH hade flera chanser att avgöra i dubbla numerära överlägen, men fick inte till det i den spelformen, till skillnad då från KRIF. Med fem minuter kvar att spela hade Kallinge vänt på steken, då Berger ännu en gång dundrade in pucken i nät. Även det i numerärt överläge.

Några fler mål blev det inte. Resultatet är inte så mycket att säga om. Kallinge vann rättvist och var hetare än VH denna afton.

Redan på fredag har Vimmerby chans till revansch, då rivalen Tranås väntar på bortais.

KRIF-VH: 3-2

Första perioden: 0–1 (10.49) Niki Koskinen (Hugo Enock, Hugo Ollila), 0–2 (19.25) Christian Lindberg (Niki Koskinen, Hugo Ollila).

Andra perioden: 1–2 (28.21) Andreas Nordfeldt (Martin Ekström, Joseph Berger), spel 5/4.

Tredje perioden: 2–2 (45.40) Joseph Berger (Andreas Nordfeldt, Martin Ekström), spel 5/4, 3–2 (54.38) Joseph Berger (Martin Ekström), spel 5/4.