Vimmerby körde över Västervik

Vimmerby var ute efter revansch - och nog fick de revansch alltid. - Så jäkla skönt. Det var kul att spela hockey, säger Marcus Modigs, en av giganterna i VH. Vimmerby vann med hela 5-1.

Emil Vahlberg och Henrik Tång jublar efter VH:s 2-1-mål i derbyt mot Västervik där VH fick gruvlig revansch och vann med 2-1. Segern förde laget upp på Allettanplats. Foto: Magnus Strömsten

Emil Vahlberg och Henrik Tång jublar efter VH:s 2-1-mål i derbyt mot Västervik där VH fick gruvlig revansch och vann med 2-1. Segern förde laget upp på Allettanplats. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Ishockey2012-11-08 07:28


Gästande VH hade en hellyckad afton. De vann ett kokande derby, de fick revansch och de tog sig upp på Allettan-plats.
Och det var aldrig något snack, trots att Västervik målmässigt höll jämna steg till mitten av den tredje perioden. Spelmässigt skilde det dock närmast oceaner mellan lagen. Vimmerby hade farten, viljan, skridskoåkningen och kombinationerna. Västervik hade...ja, knappt någonting.
- Jag har aldrig tvivlat. Vi är så här bra och jag tycker vi har spelat bra hockey under lång tid, men det har gått "häx" i det tidigare, säger VH-tränaren Anders Spaak.

Två mål av Wahlberg
Hela han strålade, precis som hela VH-laget efter slutsignalen:
- Jag gläds med pöjkera, det här var de värda, men vi har ju inte vunnit serien, sa han och manade till ett visst lugn i euforin.
Han fick se Emil Wahlberg sätta både 1-0 och 2-1 i den första perioden.
- Det var ganska enkla mål. Det första var en retur, på det andra låg pucken fri och jag kunde stöta in den i mål, säger Åsedakillen.
Den skicklige VH-backen var nära att överlista duktige VIK-målvakten Reid Ellingson flera gånger denna derbykväll, men fick nöja sig med två fullträffar, vilket var gott nog kan tänkas.

Modigs briljerade
Mittperioden blev märkligt nog mållös. Märkligt med tanke på Vimmerbys dominans. VH tryckte obönhörligt ner Västervik i egen försvarszon. I byte efter byte.
Stundtals handlade det om spel mot ett mål.
- De fick knappt låna pucken, säger Marcus Modigs, som gjorde sin bästa match i VH-tröjan. Med sin fart, teknik och balans briljerade han i den så vassa förstaformationen.
- Det kändes bra idag, synd bara att jag inte fick stänka dit någon puck. Jag var spelsugen och ville ge publiken valuta för pengarna. Hela laget var bra, säger han med ett stort leende och fortsätter:
- Det känns fruktansvärt skönt just nu. Förra gången vi mötte dem var det ett helvete hela veckan efteråt. Nu är det som paradiset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!