Vimmerby nollat av Nybro i derbyt

Individuella misstag, ineffektivitet och en grymt disciplinerad motståndare. Där har du de enskilt största anledningarna till att Vimmerby kammade noll i länsderbyt i HockeyEttan i kväll. Nybros 3-0 var vare sig ologiskt eller orättvist.

Vimmerby Hockeys målvakt Johan Kallio stod för en bra insats mot Nybro.

Ishockey2017-10-13 19:08

1 400 personer på läktarna, toppmöte och prestigefullt länsderby. Och visst blev det precis så tajt mellan Nybro och Vimmerby som alla trodde på förhand.
Någon fantastiskt hockeyunderhållning bjöds vi dock inte på - även om det rent hockeymässigt och taktiskt var hög nivå mellan två bra HockeyEttan-lag.

Den första perioden, liksom resten av matchen, var spelmässigt gasnska jämn där båda lagen skapade en del bra lägen.
Nybros 1-0-mål kom när knappa två minuter återstod av den första perioden, då hemmalaget spelade i numerärt överläge. VH hade tre, fyra chanser att lyfta pucken ur zon, men lyckades inte. Istället serverades Nybro-backen Rasmus Johansson ett sidledspass i slottet och nöp till direkt.
Matchen igenom hade Vimmerby svårt med spelet i egen zon och blev allt för ofta överkonstruktivt och slarvigt istället för att välja enkla lösningar.

Vimmerby inledde den andra perioden starkt, men matchbilden förändrades efter en VH-utvisning där Nybro skapade flera heta chanser och bland annat hade två stolpskott i tät följd.
Ännu mer pressat var Vimmerby med dryga fem minuter kvar då Nybro fick chansen att spela fem mot tre i nästan två minuter. Ett massivt tryck höll i sig även sedan ett heroiskt Vimmerby-lag blivit fulltaligt då de tre som hade spelat boxplay i två minuter gick på knäna.
På något sätt redde Vimmerby dock ut stormen och lyckades lyfta spelet i slutminuterna.
Noterbart efter två perioder att Vimmerby då hade haft tio utvisningsminuter och ett disciplinerat Nybro inte någon.

I slutakten ökade Vimmerby inledningsvis tempot. Jakten på kvittering var tydlig men chanserna saknades då avsluten var tama och ineffektiviteten påfallande.
10:26 fick VH chansen att spela i numerärt överläge för första gången i matchen, men som så många gånger tidigare den här kvällen överarbetade man och bjöd bort pucken - den här gången i anfallszon. Nybros vändning var snabb och resulterade i straff, där Fabian Ilestedt satte pucken säkert mellan Johan Kallios ben. 2-0 Nybro och rullgardin ner för Vimmerby.

Efter 15:32 fick VH en allra sista chans, då Nybro fick ytterligare en utvisning, men hemmalaget dödade tiden utan några större problem.
Under slutminuterna tog Vimmerby ut målvakten för att få till en reducering, men laget hade svårt att komma in på mål.
Matchen slutade istället 3-0 sedan Nybro gjort mål i tom kasse med 13 sekunder kvar. Bäst i VH och på isen var målvakten Johan Kallio.

Nybro-Vimmerby 3-0 (1-0, 0-0, 1-0)
Första perioden: 1-0 (18:07) Rasmus Johansson (Jesper Bärgård, Sebastian Borg) sp 5/4.
Tredje perioden: 2-0 (51:31) Fabian Ilestedt, straff, 3-0 (19:47) Robin Wengdahl (Erik Lindström).
Skott: 27-25 (8-10, 12-8, 7-7)
Utvisningar, Nybro: 2x2 min. Vimmerby: 6x2 min.
Publik: 1 431