Vimmerby övertidsvann mot Tyringe

Vimmerby Hockey hade det mesta av spelet - men lyckades inte omvandla det i mål. Istället kunde ett inspirerat Tyringe komma igen och kvittera i slutet av den tredje perioden och därigenom forcera fram en förlängning.

Ishockey2017-09-17 16:13

Det började i dur för Vimmerby, vars intensiva presspel vållade massiva problem för ett till synes skärrat hemmalag.

Anton Carlsson skickade in 1-0 till VH efter drygt tre minuter och laget hade bud på ett par till under den första perioden. Istället kom en kalldusch när Tyringe kvitterade i slutminuten.

Och det skulle bli värre. Tyringes (matchens?) bästa spelare Khalid Ibrahim pricksköt in 2-1 för TSoS i andraperiodens första minut. Sedan växlade VH upp igen. Jakob Karlsson PP-sköt in 2-2 innan Markus Modigs läckert hittade krysset bakom Tyringemålvakten Hedman fram till 3-2.

När Petter Runesson satt utvisad som andra VH-spelare på kort tid lyckades man inte stå emot Tyringe-PP:t längre. Ett skott från slottet letade sig in mellan benen på VH:s målman Johan Kallio.

Under återstoden av ordinarie tid var hemmalaget närmast ett segermål men övertid fick avgöra tillställningen.

Pontus Johansson stormade fram och överlistade Hedman i förlängningen för att skjuta två premiärpoäng till VH.

Tyringe-Vimmerby 3-4 (1-1, 1-2, 1-0, 0-1)

Första perioden: 0-1 (03:16) Anton Carlsson (Pontus Johansson, Mathias Wigley), 1-1 (19:09) Oliver Henriksson (Måns Carlsson, Alexander Rindå)

Andra perioden: 2-1 (00:23) Khalid Ibrahim (Jesper Wiberg, Christoffer Rasch), 2-2 (02:30) Jakob Karlsson (Dennis Fröland, Markus Modigs) spel 5 mot 4, 2-3 (05:58) Markus Modigs (Jakob Karlsson, Sebastian Åkesson)

Tredje perioden: 3-3 (15:08) Viktor Sundström (Jesper Wiberg, Khalid Ibrahim) spel 5 mot 4.

Övertid: 3-4 (03:07) Pontus Johansson (Jakob Karlsson, Jacob Isaksson)

Skott: 28-34 (7-13, 8-11, 10-9, 3-1)

Utvisningar: Tyringe 3x2 min, 1x5 min, Vimmerby 5x2 min