Vimmerby på värvningsjakt

Vimmerby Hockey nådde sitt första mål: allettan. I mellandagarna drar allettan igång – och laget tittar efter förstärkningar. – Vi är på jakt efter en back och en forward men det är inte något som är klart, säger sportchefen Daniel Stolt.

Får Viktor Kokman, Karl Johansson och övriga VH-spelare två nya lekkamrater lagom till allettan? Ja, chansen är stor. Klubben jobbar för att få in en back och en forward i truppen.

Får Viktor Kokman, Karl Johansson och övriga VH-spelare två nya lekkamrater lagom till allettan? Ja, chansen är stor. Klubben jobbar för att få in en back och en forward i truppen.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2016-12-23 16:33

Vimmerby Hockey vill förstärka laget med två nya spelare som ska ge laget bredd och spets i allettan som drar igång den 27 december med hemmamatch mot Mariestad.
Sportchefen Daniel Stolt bekräftar att klubben tittar efter förstärkningar och att det handlar om just två spelare – en back och en forward.
Men i övrigt vill han inte kommentera uppgifterna mer detaljerat.
– Jag kan säga så mycket som att det inte är några utländska spelare vi diskuterar med. Givetvis hade vi önskat att vi få in lite ålder och rutin i truppen men det finns inget av det ute på marknaden, säger Daniel Stolt.

Med det nya upplägget på allettan får fler lag mer att spela om samtidigt som serien blir längre, vilket gör att det sliter allt mer på spelarna.
– Vi har 18 viktiga, tuffa matcher framför oss i allettan och nu blir det snäppet tuffare än vad det var i grundserien. Vi känner att vi behöver bredda truppen och göra den mer konkurrenskraftig. Just nu har vi två målvakter, sex backar och tolv forwards och det är minimum när man går in i en alletta. Vi är rätt skadekänsliga, säger Stolt. 

På torsdagskvällen gick klubben ut med information på sin Facebooksida om att de har en spelare av bra klass på ingång. Det enda som behövs fixas är ett deltidsjobb på dagtid och trots att det är snabba puckar känner sig Stolt hoppfull.
– Förhoppningen är att vi ska ha två spelare klara innan seriens start. Vi låser oss väl inte vid jobbiten, ingen kommer hinna gå på en jobbintervju innan premiären.
Tror du att ni lyckas värva någon spelare före premiären?
– Spontant så hoppas jag givetvis på det men jag vet inte om jag törs tro på det förrän ett kontrakt är påskrivet. Det har varit extra svårt att hitta spelare den här säsongen, det finns liksom inget ledigt. Vi är inte ensamma på marknaden och sen kan vi inte betala vad vissa andra klubbar kan. Vi har nog snackat med 20-spelare sedan grundseriens slut och nu är det tre-fyra spelare kvar.

Men du kan koppla bort hockeyn i jul?
– Ja, i morgon (läs julafton) stänger jag av luren, i alla fall i några timmar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!