”Vimmerby ska få sota för det”

När Vimmerby Hockey ”bara” fick med sig två poäng mot Varberg i onsdags satt förre VH-backen Jesper Eriksen hemma i Ljungby och svor en lång ramsa. Han fick nämligen se en storvinst på oddset fladdra iväg och försvinna all världens väg. – Jag lovar att de ska få sota för det i eftermiddag, skrattar han inför det förmodade toppmötet mellan Troja-Ljungby och Vimmerby.

PRESTIGE. Förrförra säsongen i Vimmerby Hockeys dress. I eftermiddag ställs Troja-Ljungbys klassback, Jesper Eriksen, mot sitt gamla lag. Foto: Viktor Allvin

PRESTIGE. Förrförra säsongen i Vimmerby Hockeys dress. I eftermiddag ställs Troja-Ljungbys klassback, Jesper Eriksen, mot sitt gamla lag. Foto: Viktor Allvin

Foto:

Ishockey2016-09-24 08:30

4-0 efter första perioden mot Helsingborg. 4-0 efter första perioden mot Kallinge-Ronneby. Storfavoriten i den södra HockeyEttan, Troja-Ljungby, har hittills kört över allt motstånd.

Vimmerby Hockey är härmed varnat inför eftermiddagens match i Ljungby Arena.

I Trojas namnkunniga lag återfinns bland annat Jesper Eriksen, offensiv succéback i Vimmerby Hockey för ett och ett halvt år sedan.

Efter en dryg säsong i allsvenska Mora lånades han ut till Troja i slutet av förra säsongen. Och där blev han kvar.

Allsvenskan givet mål

– Min tjej är innebandyspelare i Kais Mora (världsstjärnan Anna Wijk). Vi försökte hitta en lösning där vi kunde bo och spela på samma ort, men fick inte ihop det riktig. Så det fick bli kärlek på distans och Facetime under ett år, skrattar Jesper.

Hur skulle du beskriva Troja säsongen 2016/17?

– Det känns som att truppen har vässats till och att vi är ännu starkare i år. Vi har en jäkligt bra stomme, som har varit länge i Ljungby och även på högre nivå, som vi kan luta oss mot. Sedan är det kryddat med många intressanta nyförvärv.

– Målet är givet – det är bara avancemang till HockeyAllsvenskan som gäller. Den pressen har vi på oss både från oss själva och från fansen. Hela föreningen andas allsvenskt, säger Eriksen.

Tuffaste uppgiften

Den förre VH-backen har fortfarande bra koll på sin gamla klubb.

– Vimmerby har fått in många spännande spelare och jag vet vilka de flesta är. Vad jag har hört så är det ett skickligt lag, med stark skridskoåkning och mycket fart. Men att de slarvade bort segern mot Varberg senast kostade mig en hel del pengar på ett förlorat spel – det ska de få sota för i eftermiddag, skrattar Jesper Eriksen.

– Det finns fortfarande kvar några killar i laget från min tid och som jag har kontakt med. Det ska bli riktigt kul i dag, men förmodligen också vår tuffaste uppgift den här säsongen, säger Eriksen.

Så några 4-0 efter första perioden för tredje matchen i rad räknar du inte med idag?

– Haha. Det tar jag i och for sig gärna. Vi har sagt att vi ska komma ut starkt och sätta tonen i varje match och det hoppas jag att vi kan göra i dag också. Vi vet vad vi vill och vad vi kan. Om vi bara gör vårt jobb är vi bättre än de flesta lag i HockeyEttan, avslutar Jesper Eriksen.

VH-tränaren Jeff Hällegard inför Troja: ”Ingen direkt risk för underskattning”

Med några dagars distans – hur går tankarna efter 4-3-seger i overtime borta mot Varberg?

– Vi utnyttjade alla våra chanser alldeles för dåligt och drog på oss för många onödiga utvisningar. Alla hade ju pratat ner Varberg och även om man pratar mycket om att inte underskatta ett motstånd är det lätt att allt snack sätter sig i det undermedvetna.

Och i eftermiddag väntar Troja. 

– Det kommer gå undan, så där finns det nog ingen direkt risk för underskattning.  Troja är väl hela Hockeyettans bästa lag och med störst resurser. Vi måste vara på tå från början, sätta vårt försvarsspel över hela banan och utnyttja de lägen vi får.

Hur är statusen på laget och på spelarna?

– Vi har haft bra träningar efter Varbergs-matchen och alla är tillgängliga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!