Sylvegård nöjd: "Är konsekventa och visar tålamod"

"Jäkligt skönt". Det var VH-tränaren Hampus Sylvegård kommentar till lagets första seger på bortais för säsongen. Vimmerby vann med 2–1 mot KRIF efter en sen reducering.

Vimmerby fick jubla över Oskar Lindgrens 1-0 och seger med 2-1 till slut mot KRIF. Säsongens första trepoängare på bortais.

Vimmerby fick jubla över Oskar Lindgrens 1-0 och seger med 2-1 till slut mot KRIF. Säsongens första trepoängare på bortais.

Foto: Lena Ehring/BLT

Ishockey2022-11-30 21:45

Vimmerby hade bara lyckats skrapa ihop en enda poäng på sju bortamatcher tidigare i höst inför mötet mot KRIF. Därför satt de tre pinnarna laget fick med sig hem i bagaget från Blekinge på onsdagen extra fint.

– Bortamatcherna har blivit lite av ett spöke för oss på något vis. Därför var det extra skönt att vi lyckades bryta den trenden ikväll.

VH grundlade segern via en stark första period. De skapade klart flest och bäst chanser. 1–0 kom också efter åtta minuter. Jakob Karlsson låg bakom det när han tog sig in i slottet och hittade in med pucken på mål. David Thomson försökte först, men till sist blev det Oskar Lindgren som var sist på pucken. Hans sjunde mål för säsongen.

– Oskar är viktig och gör det verkligen bra, sa Sylvegård som gärna sett att laget fått med sig något mer mål från första perioden.

Andra perioden blev mer avslagen. I tredje kontrollerade sedan VH spelet väl och saken såg klar ut när David Thomson pricksköt in 2–0 från nära håll drygt åtta minuter från slutet.

– Vi gör det bra och spelar vårdat och håller pucken inom laget i tredje. Sedan får de lite tryck på oss när de tar ut målvakten på slutet. Det är förstås retligt att vi släpper 2–1 med 10 sekunder kvar, men det viktigaste var att vi vann.

Vad avgör till er fördel?

– Jag tycker att vi oftast har tålamod och är konsekventa i vårt spel. Vi gör saker noggrant både i offensiv och defensiv zon med allt vad det innebär, sa Sylvegård som berömde hela laget.

KRIF–VH 1–2

Målen VH: 0–1 (08.25) Oskar Lindgren (Jakob Karlsson, David Thomson), 0–2 (51.27) David Thomson (Eddie Levin, Jakob Karlsson), 1–2 (59.50) Andreas Nordfeldt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!