Vimmerby slog Västervik

Ett intensivt och respektlöst Vimmerby Hockey besegrade Västerviks IK i premiären av Sandström Trophy. Ian Örnskog gjorde matchens enda mål i slutet av den första perioden.

Foto:

Ishockey2017-08-25 17:37

Hemmalaget VIK såg stundtals tagna ut av VH:s aggressiva spel. Roger Forsberg sa efter förlusten mot IK Oskarshamn för en vecka sedan att man hamnade i tidsnöd. Inför mötet med VH hade man, vad det verkade, inte gjort läxan. De gulsvarta var oerhört tunga och pressade högt. Kedjan med Jakob Karlsson, Robin Höglund och Jesper Kokkonen vållade VIK-försvaret mängder av problem.

– Jag är grymt imponerad av grabbarna. Man ska komma ihåg vilka vi möter och sättet vi genomför matchen på är jättebra, säger Magnus Jansson, VH-tränare.

För Fredrik Asplund var det första gången han var på gästande sidan i ett VIK/VH-derby i Plivit Trade-Hallen.

– Det var lite speciellt. Jag har mött VIK här tidigare så någon extrem nervositet var det inte tal om.

Även Asplund var imponerad av VH:

– I stort sett allting vi tränat på klaffade, säger forwarden.

I första perioden var det klar fördel VH. Med en dryg minut kvar av perioden tog Pontus Johansson vara på hemmaslarv och serverade Ian Örnskog som prickade in ledningsmålet.

I den andra växte VIK in det, med hjälp av flera numerära överlägen. Målet kom dock aldrig, mycket tack vare av en kanonprestation av Jonathan Stålberg i VH-kassen. Närmast var Tobias Björklund som prickade ribban.

– Alla får gott betyg, avslutar Magnus Jansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!