Vimmerby starkare i tät drabbning

Det blev en tempostark och intensiv tillställning när Vimmerby Hockey genrepade hemma mot Kalmar på fredagskvällen. Matchen slutade 5-3 till VH.

Ishockey2019-09-06 21:02

Den första perioden präglades av ett högt tempo. Stundtals såg tempot ut att vara för högt för spelarna för det bjöds på puckar åt båda håll och något organiserat spel var svårt att se, även om det var underhållande. När VH fick sitt första powerplay tog man också ledningen. Men det var inget klassiskt PP-mål utan en fin ingång i offensiv zon avslutades av Roman Semjonovs som prickade krysset fram till 1-0 efter drygt åtta minuter.

Gästerna utjämnade i power play när Robin Dahlstedt styrde in ett backskott efter 16:47 och knappt en och en halv minut senare var vändningen fullbordad. Ett passivt VH-försvar lät Linus Ageborg pricka bladet på en framstormande Jesper Sellin som touchade in 2-1 bakom Tomas Rydén.

Andra perioden blev som mest intensiv under slutminuten. Edwin Johansson visades ut och Kalmar fick chansen i PP. Då klev Rydén upp och med en trippelräddning(!) såg han till att rädda VH:s 2-2-resultat. Målet kom redan efter två minuter i den andra perioden. Henrik Eriksson skapade sig en, två och tre chanser och till slut satt kvitteringspucken i nättaket. Perioden var böljande och fortfarande var tempot högt. Många fina intentioner men kvaliteten i det sista momentet saknades.

Matchens aktion stod VH:s Christoffer Rasch för när han, i inledningen av tredje, stod för en soloåkning och lurade både utespelare och målvakt i gästerna och sedan lade in 3-2. VH fortsatte trycka ner det 16 man stora Kalmar-laget under första halvan av tredje perioden och man kunde nog gjort ytterligare någon kasse. Bland annat fick Jesper Bärgård öppet mål men lyckades skjuta utanför. Men istället ringde det bakom Rydén. Jesper Sellin lirkade in en backhand mot ett åter för snällt VH-försvar och kvitterade till 3-3. Då återstod ungefär elva minuter.

Men VH återtog ledningen. Efter 15:14 styrde Jesper Bärgård in 4-3-pucken i power play, sedan Oskar Carlsson lassat in från blålinjen. Kalmar åkte på en fyraminutersutvisning för hög klubba och det var under andra halvan av den som målet föll. Kalmar tog målvakten tidigt (runt 17) för att få till stånd en utjämning. Istället kunde Edwin Johansson rulla in 5-3 med 35 sekunder kvar.

Vimmerby-Kalmar 5-3

Målen: 1-0 Roman Semjonovs, 1-1 Robin Dahlstedt, 1-2 Jesper Sellin, 2-2 Henrik Eriksson, 3-2 Christoffer Rasch, 3-3 Jesper Sellin, 4-3 Jesper Bärgård, 5-3 Edwin Johansson