Vimmerby tappade allt i mittperioden

Det börjar tighta till sig i kampen om en Allettan-plats. Vimmerby Hockey gjorde en riktigt slätstruken insats i toppmötet borta mot HC Dalen, som vann med 5-1! – Det här håller inte. Jag vet inte vad vi höll på med i andra perioden, säger Vimmerbys assisterande tränare Morgan Persson.

TUNGT. Vimmerby deppar efter ett av Dalens mål.

TUNGT. Vimmerby deppar efter ett av Dalens mål.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2017-12-06 20:09

Det började så bra. Vimmerby trampade gasen i botten från start och skapade ett kraftigt tryck mot Dalen. Hemmalaget hängde inte alls med i Vimmerbys högt uppdrivna tempo.

Det var bara ett bekymmer sett med VH-ögon. Spelet och alla heta chanser resulterade inte i några mål framåt. Det var en kombination av svaga avslut och en utmärkt spelande Dalen-keeper. Anton Svensson var lugn som en filbunke och det var inte svårt att förstå att han hade en så hög räddningsprocent som 94, 21 inför matchen. Han tog allt - och lite till. Ludvig Jardeskog var närmast att näta när han prickade ribban.

Dalen skapade i princip ingenting offensivt. Ändå gick de till periodvila med 1-0 i ryggen. Kalle Hult kunde enkelt sätta pucken i nät på Daniel Håkanssons frispelning.

Andra perioden blev en mardröm för VH. Tabelltrean tappade allt. Intensiteten och spelet var som bortblåst. Det var en total scenförändring. Dalen tackade och tog emot, spelade smart och gjorde både 2-0 och 3-0.

– Jag kände igen oss därute. Vi spelade för svårt och för kladdigt. Det här var inte alls bra, säger Morgan Persson besviket.

Tidigt i tredje kom nådastöten. Kalle Hult skrinnade  sig loss från egen zon och satte 4-0. Att Dennis Fröland fixade ett mål i powerplay räckte inte för att skapa nerv. Istället kom 5-1 i öppen kasse efter en rejäl bjudning av VH.

Dalen vann och gick upp på samma poäng som Vimmerby med två omgångar kvar att spela. Samtidigt vann Tranås, som nu skuggar bara tre pinnar bakom VH. I nästa omgång möts de...

I VH förtjänar Hampus Harlestam och Mathias Wigley plusbetyg.

Dalen-Vimmerby: 5-1 (1-0, 2-0, 2-1)
Första perioden: 1-0 (16.45) Kalle Hult (Daniel Håkansson, Viktor Näslund).
Andra perioden: 2-0 (24.54) Julius Selle Larsson (Dennis Santesson), 3-0 (35-05) Victor Romfors (Daniel Håkansson), spel 5/4.

Tredje perioden: 4-0 (43.47) Kalle Hult, 4-1 (53.46) Dennis Fröland (Markus Modigs, Jesper Kokkonen), spel 5/4, 5-1 (57.47) Timmie Persson, spel 4/5.
Utvisningar Dalen: 4x2. VH: 4x2.
Skott: 8-18, 16-10

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!