Vimmerby tar sikte på Allettan

För fjärde året i rad väntar Allettan för Vimmerbys lagkapten Jakob Karlsson. Han tror på sitt lag: - Vi har ett tekniskt, drivet och ambitiöst lag, som jag tror kan höja sig mot bättre lag, säger han inför kvällens premiär borta mot Mariestad.

Vimmerby ställs mot Mariestad i kvällens premiär i Allettan. Mariestad har vunnit två av de tre tidigare mötena i vinter.

Vimmerby ställs mot Mariestad i kvällens premiär i Allettan. Mariestad har vunnit två av de tre tidigare mötena i vinter.

Foto:

Ishockey2013-01-01 23:18

 
Nu börjar hockeyfesten.
Jakob Karlsson är redo. Han är en av Vimmerbys mest rutinerade spelare på den här nivån. Han har också tidigare spelat i både HV 71 och Växjö Lakers. Erfarenheter som han bär med sig och som han hoppas VH kan dra nytta av:
- Jag vet hur kul det är att gå till playoff och också spela kvalserien. Jag har gjort det två gånger med Olofström.
Karlsson tillbringade två och en halv säsong i Blekingeklubben, som också är en av Vimmerbys motståndare.
- Jag kom dit från Växjö och första året i Allettan blev vi trea och gick till kvalserien. Andra året var vi sexa och förra säsongen kom vi fyra och gick också hela vägen till kvalserien.
Han tror att Vimmerby mycket väl kan göra detsamma:
- Vi har gjort det vi kan begära av oss själva och gått till Allettan. Jag tycker absolut att vi har kapacitet att komma topp-fyra. Och i ett playoff kan allt hända. 

Stark drivkraft
Som alla andra ser Jakob Karlsson fram mot den nya serien:
- Det är det här vi haft som mål hela tiden. Grundserien är ganska seg emellanåt med flera matcher som inte är så stimulerande. I Allettan blir det roligare matcher och det gäller att prestera i varenda match. Det är en ganska kort serie med 14 matcher och man har inte råd med en längre formsvacka.
Lagkaptenen gillar "drivet" i truppen som han väljer att uttrycka det:
- Jämför jag med Olofström tycker jag det finns en större drivkraft i VH. Många vill framåt. I söndags hade vi frivillig träning och då var vi 20 man. För att lyckas i Allettan måste vi ha höga målsättningar, både individuellt och som lag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!