Vimmerby tog sista chansen

En seger i går mot HC Dalen var ett måste för att Vimmerby Hockey fortfarande ska ha chans att nå kvalspel till division ett. Det blev det också. VH vann hemmamatchen med 6-2 efter att ha avgjort i den andra perioden.

Anders Strömdahl gjorde två av målen när VH tog två viktiga poäng i division II-hockeyn, hemma mot Dalen från Jönköping. Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2007-02-01 07:34

Med bara fyra matcher kvar att spela, tätnar kampen om kvalplatserna till division ett. VH:s seger i går mot HC Dalen var välförtjänt - och betydelsefull.
- Hoppet lever verkligen. Det känns riktigt skönt, sade Vimmerbys tränare Nicklas Oscarsson direkt efter slutsignalen.
Det började dock inte allt för bra för hemmalaget.
Gästerna från Norrahammar tog ledningen redan efter 1.38 då VH-försvararna gick bort sig alldeles för lätt. VH svarade snabbt och Richard Gustavsson satte kvitteringen två minuter senare. Vimmerby avslutade bra och efter den första perioden stod det 2-2.
- Det var jämnt i första, men Dalen drog på sig två utvisningar på rad som vi vann mycket på. Då tröttnade de och vi kunde ta över mer och mer.