Vimmerby utesluter utländska förstärkningar

Det kommer inte bli någon utländsk touch på Vimmerby Hockey. Sportgruppen har stängt alla dörrar. - Vi i sportgruppen och ledarstaben kring laget tror stenhårt på den befintliga truppen, säger Daniel Stolt, rekryteringsansvarig i Vimmerby Hockeys sportgrupp, i ett pressmeddelande.

Ishockey2016-01-07 16:18

Det grundar sitt beslut dels på migrationsmässiga skäl eftersom handläggningstiden för att ta in en spelare från Nordamerika tar lång tid och att den marknaden är tunn.
- Vi har haft förhoppningar om att knyta till oss ett riktigt bra namn från Nordamerika. Men i nuläget kommer det att ta uppemot två till tre veckor att göra detta klart, och då kan i värsta fall vår säsong vara över, säger Daniel Stolt, rekryteringsansvarig i Vimmerby Hockeys sportgrupp, i ett pressmeddelande.
Svenska spelare kan bli aktuellt.
- Det som kan bli aktuellt under årets säsong är i så fall ett svenskt namn. Ett namn som vi i så fall även kanske kan kontraktera över nästkommande säsong, säger Daniel Stolt.
Under hösten har föreningens supportrar engagerat sig och bidragit till insamlingen Supporterspelaren, en insamling som till dagens datum landat på exakt 30 000 kronor.




Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!