Vimmerby vände och vann

Skadedrabbade Vimmerby Hockey drog till slut det längsta strået mot Huddinge. Efter dubbla underlägen kom VH tillbaka och kunde skjuta hem segern i förlängningen.

792 personer såg VH-triumfen från läktaren denna söndag.

ishockey2019-01-27 21:35

– Väldigt skönt att komma tillbaka efter förlusten i Tranås, säger Vimmerbys tränare Phil Horsky efter slutsignalen.

Ja, det pustades ut ordentligt i ishallen när Vimmerby till slut stod som segrare efter förlängning mot Huddinge. För det var verkligen ingen spikrak resa till triumfen.

Vimmerby inledde matchen starkt och lät i många stunder inte Huddinge låna pucken. Men de riktigt heta målchanserna uteblev och från ingenstans var det istället gästerna som tog ledningen med 13:32 på matchklockan genom före detta VH-spelaren Oscar Bergkvist.

Tungt förstås för Vimmerby, men en välförtjänt kvittering skulle komma. Efter fint förarbete av Ludvig Jardeskog kunde han assistera inlånade Eddie Levin som tryckte in 1–1 i matchen. Kvitterat och likaläget stod sig första periodvilan.

– Vi gör en taktisk bra start. Deras 1–0 kom genom ett misstag som aldrig brukar hända annars. Kul för Eddie att han fick sätta dit den, säger Phil Horsky.

Huddinge spelade inte något vidare finlir i matchen, utan de spelade lite mer ”säkert” och tog inga direkta risker. Inte jättekul att titta på, men nog så effektivt i den här matchen. Sex minuter in i andra återtog gästerna ledningen i powerplay. Om släkten var värst i Tranås, såg det ut att bli en repris mot Huddinge. 1–2-målet gjordes nämligen av Robin Höglund som lämnade VH under denna säsongen. Uddamålsledningen för gästerna stod sig inför den avslutande perioden.

– Det var mycket ”clutch and grab” från Huddinge som var nöjda med hur matchen gick. Vi har många målchanser men sätter inte dit dem.

Vimmerby jagade på ordentligt i den tredje perioden, men Huddinge var vassa när de ställde om. Som tur var för Vimmerbys del stod Jonathan Stålberg emot i kassen flera gånger om. Kvitteringen skulle dock komma för VH. Denna gång i powerplay där Sebastian Åkesson var sist på pucken. 2–2 och trots flera chanser åt båda håll gick matchen till förlängning. Där inledde Huddinge med att pricka ribban innan det stora segervrålet utbröt i Tigerkulan. Hampus Harlestam stänkte upp pucken i krysset och bonuspoängen och segern var Vimmerbys.

– Vi var värda tre poäng, men två poäng är ändå helt okej. Väldigt kul för alla i denna tunna trupp att vi står upp bra i dag.

Pontus Näsén, Sebastian Kauppila, Måns Carlsson och Mathias Wigley beröms efter matchen. Segern gör att Vimmerby tar ett litet kliv längre ifrån de jagande lagen under tredjeplatsen. Både Troja/Ljungby och Tranås förlorade nämligen under söndagen.

Martin Jönsson var bra i segermatchen och stod för ett assist bland annat.
Vimmerby–Huddinge 3–2

Målen: 0–1 (13:32) Oscar Bergkvist (Rasmus Dahlberg-Karlsson), 1–1 (17:07) Eddie Levin (Ludvig Jardeskog, Martin Jönsson), 1–2 (26:04) Robin Höglund i powerplay (Fredrik Renström, Marcus Björk), 2–2 (46:14) Sebastian Åkesson i powerplay (Mathias Wigley), 3–2 (61:51) Hampus Harlestam (Oskar Karlsson, Måns Carlsson).

Skott: 31–33 (11–7, 11–11, 8–12, 1–3).

Utvisningar: VH: 4x 2 min, Huddinge: 4x 2 min, 1x 10 min, 1x 20 min.