Vimmerby vann mot serieledarna

Vimmerby Hockey imponerade stort i bortamatchen mot serieledande Huddinge i kväll. Laget vann fullt rättvist med 2-1 - VH:s andra seger mot Huddinge i Allettan - och närmar sig nu toppen av Allettan.

Johan Kallio gjorde en stark insats i Vimmerby-kassen borta mot Huddinge.

Ishockey2018-02-16 20:01

Det var en riktigt bra och framför allt underhållande första period vi fick se i Björkängshallen i Huddinge. Öppna spjäll mellan två offensivt starka Allettan-lag och mängder med chanser – frilägen, ribbskott och vassa målvaktsräddningar.
0-0 stod sig ända fram till den tolfte minuten då Vimmerbys Pontus Johansson kom fri för andra gången i matchen. Han missade dock avslutet, men i sekvensen senare spelade han fram en fri Hampus Harlestam framför Huddinges kasse, som styrde in ledningsmålet.
Det serieledande hemmalagets kvittering kom bara några minuter senare då Vimmerbys Sebastian Manberg satt av periodens enda utvisning – ett direktskott från slottet rakt upp i VH-keepern Johan Kallios ena kryss.
1-1 efter den första och mycket jämna perioden kunde precis lika gärna varit 3-3 eller 4-4.

Vimmerby inledde den andra perioden urstarkt och ledningsmålet kom efter drygt två minuter. Duktiga kedjan med Ian Örnskog, Viljami Wacklin och Sebastian Manberg parkerade i hemmalagets zon, vilket avslutades med att Wacklin hängde 2-1 i nättaket med ett handledsskott.
Minuten senare var VH:s Jakob Karlsson fri, men målvakten i Huddinge räddade.
Ett gäng utvisningar förryckte sedan spelet i mitten och slutet av mittperioden, som inte alls var lika chansrik som den första, men gick klart på poäng till VH.
Laget var extremt samlat i sin defensiv och mötte upp rejält i mittzon.

I den tredje perioden steppade Huddinge upp. Bättre skridskoåkning, rakare anfallsspel och fler puckar mot mål.  Dock utan att skapa några riktigt heta lägen.
Det gjorde däremot Vimmerby och återigen var det Pontus Johansson som kom helt sopren, men keeper Daniel Fahlström i Huddinge briljerade med plocken.
Sista fem-sex minuterna tog Huddinge över spelet i takt med att de blev allt mer desperata.

Bäst i Vimmerby var målvakten Johan Kallio, som svarade för en helt felfri insats. Kallios målvaktskompis i Vimmerby, Jonathan Stålberg, skadades på uppvärmningen och fick kasta in handduken.

I och med segern, samtidigt som KRIF vände och vann mot Hudiksvall, har Vimmerby allt i egna händer för att fixa en plats bland de tre första lagen i den södra Allettan. Om man går fullt mot Dalen och Valbo i de två sista omgångarna slutar man trea som sämst.

Huddinge-Vimmerby 1-2 (1-1, 0-1, 0-0)
Första perioden:
0-1 (11:17) Hampus Harlestam (Pontus Johansson, Jesper Kokkonen), 1-1 (15:39) Dennis Nordström (Robin Sjörén, Adam Hansen) sp  5 mot 4.
Andra perioden: 1-2 (02:20) Viljami Wacklin (Sebastian Manberg, Albin Runesson)
Skott: 21-26 (9-10, 5-9 7-7)
Utvisningar, Huddinge: 3x2 min. VH: 3x2 min.