VIMMERBY VANN RYSARE I SUNDSVALL

Wow! Vimmerby Hockey vann den avgörande playoff-matchen mot Sundvall i kväll och är nu klart för playioff 3. 3-2 slutade matchen efter stor dramatik.

Foto:

Ishockey2017-03-12 17:46

De två första perioderna var helt jämna. Tät hockey och två lag som satte ordentlig press i respektive anfallszon. Dessutom två bra målvakter, där framför allt Sundsvalls Magnus Åkerlund tvingades till två alldeles makalösa räddningar i den andra perioden.
Vimmerbys 1-0 kom fyra minuter in i den andra perioden i numerärt överläge. Markus Modigs tog position bakom målet och levererade ett elegant pass till Pontus Gulldén framför kassen, som direktsköt in ledningsmålet.

Vimmerby hade sedan två jättelägen till 2-0 i mitten av perioden, men inget mål där. Istället var det Sundsvall som kvitterade i slutminuten – även det i powerplay.
Ett slagskott från blå träffade Mathias Wigley på kinden. Wigley i sank och pucken rakt till en fristående Mathias Franzén i Sundsvall, som skickade in returen i öppet mål.
Wigley reste sig sedan och satt i båset med en stor ispåse i ansiktet.

Den tredje perioden inleddes avvaktande och med ett par utvisningar. Petter Runesson gjorde 3-1, men Sundsvall reducerade strax efter.
Resten av matchen spelade VH av på ett bra sätt.
Med 1:24 tog Sundsvall ut målvakten, men VH stod emot.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!