Vimmerby vill vÀnda dystra trenden

Det har blivit tvÄ förluster i rad för Vimmerby Hockey. Nu har man ett jÀttelÀge att vÀnda pÄ den trenden nÀr nÀstjumbon Hanhals kommer pÄ besök. "Vi mÄste ta kontroll över matchen", menar VH-trÀnaren Phil Horsky.

Oliver Kempainen har varit sjuk och riskerar att missa matchen mot Hanhals.

Oliver Kempainen har varit sjuk och riskerar att missa matchen mot Hanhals.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2019-11-20 06:30

Matcherna duggar tĂ€tt för Vimmerby Hockey. PĂ„ onsdag Ă€r dags att vĂ€lkomna Hanhals till Vimmerby Ishall, och VH fĂ„r gĂ€lla som favoriter mot laget som ligger nĂ€st sist. Även om det blev förlust senast (mot Tyringe pĂ„ straffar) och mot Nybro (5–1) innan dess sĂ„ kommer VH-trĂ€naren Phil Horsky inte att förĂ€ndra alltför mycket i laget.
– Vi har inte tid för att Ă€ndra pĂ„ sĂ„ mycket saker. Det var mycket som var bra senast och vi ska bara fortsĂ€tta pĂ„ samma sĂ€tt, sĂ€ger Phil Horsky, som ocksĂ„ menar pĂ„ att det var en tuff match pĂ„ förhand:
– Det Ă€r aldrig lĂ€tt mot Tyringe och vi visste att det skulle bli svĂ„rt. 

Hanhals har inte imponerat i HockeyEttan den hÀr sÀsongen och ligger nÀst sist med sina elva poÀng. Trots att det mesta talar för att VH missar topp fem-placeringarna nu sÄ krÀvs det en seger för att i alla fall fortsatt ha en teoretisk chans.
Vad blir viktigast för er del nu mot Hanhals?
– Att slĂ„ deras press och inte falla in i deras spel. Vi mĂ„ste ta kontroll över matchen och ha en bra disciplin men samtidigt utnyttja spelet över hela banan. Jag tycker att vi skapar tillrĂ€ckligt med mĂ„lchanser i alla matcher men saknar det dĂ€r sista, att trycka in puckarna i mĂ„l, sĂ€ger Horsky. 

Oliver Kempainen har varit sjuk och Ă€r ett frĂ„getecken inför matchen. Beslut om hans medverkan kommer att tas under onsdagen, innan matchen. 

VH ligger pĂ„ nionde plats i serien med 19 poĂ€ng. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!