Söderlund om Vimmerbys chanser: "Vi kan gå långt"

Snart är det dags att knyta på sig skridskorna igen. Säsongen 2023/24 är alldeles bakom hörnet för Vimmerby Hockey. Olle Söderlund, en av klubbens egna produkter, har höga ambitioner inför en säsong som han tror kan sluta bra med fortsatt stöd från hela kommunen. "Jag tror vi kan lyckas bra", säger han.

Olle Söderlund har höga förväntningar inför kommande säsong i Vimmerby.

Olle Söderlund har höga förväntningar inför kommande säsong i Vimmerby.

Foto: Magnus Strömten

Ishockey2023-07-22 07:00

I sina yngre år bodde han i Flemmingsberg, ett tätortsområde sydväst om Stockholm.

Olle representerade även områdets ishockeylag, Flemmingsbergs IK.

När han var tolv år valde familjen att flytta till Småland för att söka sig närmare släkt och vänner.

I Småland var Vimmerby destinationen och Olle fortsatte även med sin karriär i stadens ungdomslag.

När Olle blev allt äldre ville han fortsätta med sin utveckling i hockeyn, han började söka sig utanför kommunens gränser.

– Jag trivdes i Vimmerby men samtidigt ville jag utvecklas mer som spelare, jag kände att något nytt behövdes.

Det blev sammanlagt fyra säsonger i IK Oskarshamns J18 och J20 innan han valde att flytta hem till Vimmerby igen, den här gången för att spela i A-laget.

Är du nöjd med ditt val att återuppta karriären i Vimmerby Hockey?

– Jag är otroligt nöjd, redan i början kändes det rätt. Jag har fått många goda vänner inom laget och stortrivs med miljön Vimmerby erbjuder.

undefined
Olle Söderlund, Vimmerby Hockey

Nu med 99 matcher och 20 poäng de senaste säsongerna i bagaget så laddar han upp inför en otroligt spännande säsong där mycket kan hända.

– Vimmerby Hockey är en fin förening med folk som arbetar stenhårt och tror på oss spelare. De senaste åren har klubben tagit stora kliv för att kunna stadga sig som en toppklubb i division ett. Vi har även ett väldigt fint stöd från trogna supportrar som ständigt hjälper oss från läktaren.

Visst har Vimmerby tagit stora kliv för att kanske en vacker dag nå målet som många väntar på, allsvensk hockey i Vimmerby. Någon som självklart tror att steget är möjligt, är just deras egna spelare, Olle Söderlund.

– Vi har sett att klubbar som Nybro och Kalmar har lyckats ta sig upp. Vi har spelat jämna matcher mot båda och var inte alls långt ifrån att slå ut Nybro i slutspelet. Om klubbens utveckling fortsätter såhär tror jag det finns goda möjligheter.

Finns det någon oro för dig att VH kan riskera att tvångsdegraderas i framtiden som andra klubbar på grund av deras ekonomi?

– Nej, jag vet att samtliga som jobbar inom föreningen gör allt de kan för att klubben ska fortsätta kunna spela i division ett.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!