Förre VH-tränaren klar för rivalen: "Passionerad"

Västerviks IK har kommit överens med en assisterande tränare till Pelle Torstensson. "Stort fokus på individuell utveckling".

Philip Bertilsson har coachat IK Oskarshamns J20-lag. Nu blir han assisterande tränare för VIK:s A-lag.

Philip Bertilsson har coachat IK Oskarshamns J20-lag. Nu blir han assisterande tränare för VIK:s A-lag.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-07-01 17:02

26-årige Philip Bertilsson från Vimmerby blir VIK:s nye assisterande tränare.

Han har tidigare spelat för Vimmerbys juniorlag och varit assisterande tränare för A-laget i Hockeyettan. Senast kommer han från IK Oskarshamn där han varit huvudtränare för deras J20-lag som spelar i högsta juniorserien.

 "Philip är en ung tränare som har skaffat sig bra med erfarenheter längs vägen. Bertilsson är en driven och passionerad tränare som älskar att ”nörda” ner sig och jobba med detaljer och sätter stort fokus på individuell utveckling. Som person är Philip väldigt lugn, trygg och saklig", skriver VIK i ett pressmeddelande.

– Jag, tillsammans med Pelle, har haft bra dialog med Philip där vi ser hockey på samma sätt och det var en viktig parameter för oss när vi rekryterade en tränare, att det passade in i vår filosofi. Det ska bli jättekul att få jobba ihop med Philip, säger VIK:s sportchef Victor Öhman i meddelandet.

undefined
Philip Bertilsson har tidigare både spelat och varit tränare för Vimmerby Hockey.

VIK:s klubbchef Petra Axelsson menar klubben får in mycket rutin och kompetens även till juniorverksamheten tack vare Philip Bertilsson.

– I rollen som assisterande tränare för A-laget har vi även ett mentorskap till vår junioransvarige Joakim Hagelin, vilket kommer vara en stor tillgång och som vi kommer få stor nytta av. Vi är väldigt stolta och glada över att Philip valde att komma till Västerviks IK för att vara med på vår resa framåt, säger hon i pressmeddelandet.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!