Tyngre ansvar för Hultström i SHL-laget

Linus Hultström har etablerat sig till en viktig kugge i Linköpings HCs trupp och för några dagar sedan blev han utsedd till assisterande lagkapten i SHL-klubben. "Klart man blir stolt", säger Vimmerbykillen.

Linus Hultström kommer denna säsong få bära ett A på bröstet i Linköping.

Linus Hultström kommer denna säsong få bära ett A på bröstet i Linköping.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2023-08-08 12:00

Det var under fredagen som Linköpings HC presenterade sina fyra kaptener för kommande säsong. Bland de fyra spelarna fanns det en kille från Vimmerby med ett A på bröstet. Linus Hultström är inne på sin andra sejour i LHC och nu kommer han att få bära mera ansvar på sina axlar som assisterande lagkapten denna vinter. 

Hur känns det att få en kaptensroll?

– Klart man blir stolt att få vara assisterande lagkapten. Det gäller att fortsätta göra det man är bra på. Inte göra någonting annorlunda, säger den 30-årige Vimmerbykillen.

Han har gjort totalt 441 matcher i den högsta ligan och representerat klubbar som Leksand och Djurgården. Mellan åren 2020 och 2022 fick Hultström chansen att spela utomlands i Ryssland. Men det är Linköping han känner sig mest hemma och just nu har han inga planer att röra på sig.

– Jag har kontrakt i tre år till. Min fru är härifrån och det är hyfsat nära Vimmerby. Det finns ingen tanke på att flytta någonstans. Jag har varit här i ganska många år nu. 

undefined
Linus Hultström har lång tid kvar på sitt kontrakt.

Linus Hultström har fortsatt bra koll på sin moderklubb Vimmerby och hoppas att VH kan göra något bra kommande säsong.

– De har varit nära och kvalat i många år. Det är små marginaler som avgör och jag hoppas de orkar att hålla i. 

Hans egna lag Linköpings HC har de senaste åren haft svårt att nå slutspel och är långt ifrån klubbens glansdagar som var på sent 00-tal när de spelade flera SM-finaler. 

Vad tror du om er säsong i år?

– Vi har ett ganska likt lag från förra året och jag ser det som positivt. De spelarna vi har fått in har lite mer tuffhet och det har saknats för att vi ska kunna ta oss till slutspel.

Vad är målet?

– Klart att målet är att ta oss till slutspel och om man ser tillbaka på tidigare säsonger så kan allting hända i ett slutspel. Serien är så pass jämn och tajt.

Hur har annars din sommar varit?

– Den har varit bra och ganska lugn. Jag har spenderat tiden mestadels i Linköping. Jag har tränat bra och på onsdag åker vi till Gotland med laget. Jag tycker det känns bra och det kommer att bli en intressant säsong. 

Förra säsongen spelade Linus Hultström samtliga matcher i grundserien för Linköping och på de 52 matcherna blev det 29 poäng för backen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!