Vimmerbykillen siktar på seger i TV-pucken

Kvartsfinal i TV-pucken. Vimmerbykillen Wiking Malmunger är laddad till tusen: "Det ska bli roligt att spela mot Dalarna", säger talangen som numera spelar för Karlskrona.

Vimmerbykillen Wiking Malmunger ska spela TV-pucken med Småland.

Vimmerbykillen Wiking Malmunger ska spela TV-pucken med Småland.

Foto: Erik Mårtensson/TT

Ishockey2019-10-30 11:40

På torsdag är det dags. Då inleds slutspelet i årets TV-pucken. I en av kvartsfinalerna möts Dalarna och Småland –  i klassiska hockeymetropolen Leksand. Wiking Malmunger har gått hela vägen och tagit plats i Smålands lag. 

– Jag var nära att ta plats förra året, men då föll jag på målsnöret och i sista gallringen, säger forwarden, som när vi pratas vid sitter i bussen på väg upp till Leksand. 

15-åringen har fått sin hockeyfostran i Vimmerby Hockey. Nu spelar han för Karlskrona. 

Att vid så ung ålder flytta från familjen är för de flesta ett mycket stort och svårt steg. Wiking tycker att det har gått bra. 

– Det har inte varit några problem. Jag  bor själv i en lägenhet i Karlskrona och jag var ju knappt hemma ändå när jag bodde i Vimmerby eftersom det var så mycket hockey. Jag trivs jättebra.

I Karlskronas J18-lag har han Vimmerbykillen Philip Bertilsson som tränare. I J20-laget återfinns även Eric Karlsson, också han från Vimmerby, som tränare. 

– Det är klart att det är en viss trygghet att jag känner dem, säger Wiking Malmunger. 

Vad tror du om Smålands chanser i slutspelet i TV-pucken?

– Jag tycker att det känns bra. Vi var det enda laget som gick obesegrade genom kvalspelet på Gotland. Vi har ett starkt lag. 

Vad har du för egenskaper som gjort att du tagit plats i Smålandslaget?

– Jag är snabb, stark vid sarghörnen och har ett bra skott. Det är nog det. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!