Hultström om kritiken: "Är såklart inte nöjd"

Stjärnförvärvet Linus Hultström är tänkt att vara en ledande spelare för LHC, men precis som för laget har försäsongen varit tuff för 29-åringen som också fått kritik av tränaren Klas Östman.

Förra säsongen i KHL svarade Linus Hultström för 28 poäng på 48 matcher.

Förra säsongen i KHL svarade Linus Hultström för 28 poäng på 48 matcher.

Foto: Samuel Zurawski

Ishockey2022-09-17 12:00

Vimmerbykillen Linus Hultström hoppas och tror dock på en vändning, nu när allvaret är här i och med lördagens premiär mot Örebro. 

– Vi har gnuggat på i augusti och september för den här stunden. Det ska bli jättekul att äntligen börja tävla om riktiga poäng, säger LHC-backen.

 Efter två säsonger i KHL kommer han återingen att spela en SHL-premiär och det finns fortfarande saker att vänja sig vid.

– Klart att det är lite att tänka på. Jag har spelat på mindre is i två säsonger och det är mer yta över hela banan nu. Det är större kring sarghörnen och som back måste man anpassa sig till vissa vinklar. Det har tagit lite tid men det känns bättre och bättre för varje dag.

Försäsongen har som bekant varit tuff för LHC. Samtliga sex matcher har slutat med förlust.

– När man spelar ishockey vill man vinna alltid vinna matcher. Arbetet med spel vår spelidé har kanske gått lite långsammare än vad vi hade hoppats på. Men det börjar att ta sig och det tycker jag att vi visade senast nere i Jönköping. Fler saker börjar att falla på plats.

I en intervju med Expressen riktade huvudtränaren Klas Östman en hel del kritik mot sin backstjärna. Östman uttryckte bland annat att Hultström hade varit "väldigt dålig" under försäsongen.

– Kritiken är befogad. Kollar man på statistiken för mig under försäsongen så är jag såklart inte nöjd. Det har inte blivit många poäng framåt samtidigt som jag har varit inne på alldeles för många mål bakåt. Vissa saker kan man säga bakom stängda dörrar men det blir så där ibland med tidningar, men det är ingenting som jag grubblar över. Startsträckan har varit lång, men behövlig, nu är det upp till bevis mot Örebro.

Känner du en stor press på dig själv?

– Både och. Självklart ska jag vara en av spelarna som leder laget framåt och vara en av de bästa på isen varje kväll. Men både back– och forwardsidan är riktigt stark så det finns många som kommer bära den bördan om jag säger så.

Till premiären i Örebro saknar LHC några spelare. 

– Elliot Ekmark kommer vara borta en tid och Mattias Hävelid är inte heller spelklar. Henrik Törnqvist ska bli pappa och det är osäkert om han kommer till spel, säger assisterande tränaren Gereon Dahlgren, vars lag även väntar på Broc Little som ansluter i oktober.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!