Vimmerbys hemmasvit är bruten

Vimmerby Hockey hade inte förlorat hemma efter full tid på hela säsongen. Nu är den fantastiska sviten bruten. Kallinge vann med 4-2 efter en mittperiod som slutade 3-0 till gästerna.

Kallinge jublar efter att av målen i den andra perioden.

Ishockey2018-02-07 20:06

Kallinge öppnade matchen i ett ursinnigt tempo. Känslan var att de taggat tandtråd på bussresan från Blekinge. Ett heltaggat KRIF sköljde över ett passivt VH första tio minuterna. Det kändes som att det bara var en tidsfråga innan ett högintensivt Kallinge skulle ta ledningen. Det dröjde till den åttonde minuten innan Mika Häikkilä mycket vackert satte 0-1. Målet kom i samma sekund som VH blev fulltaligt efter utvisning. Häikkilä styrde otagbart in Josef Ingmans väl avvägda passning.
VH-spelarna verkade tagna på sängen av gästernas höga tempo, men ett formstarkt hemmalag skulle växa in i perioden. Sista fem-sex minuterna fick vi se en scenförändring med VH som det spelförande laget. Kvitteringen skulle också komma.
Skyttekungen Markus Modigs fick pangträff när han direktsköt in 1-1 i powerplay.

Matchbilden var densamma i inledningen av mittperioden, som slutet på första. Med Vimmerby som det klart bättre och hetare laget. VH vaskade också fram ett par kvalificerade chanser, utan resultat. Trots övertag i både spel och chanser, var det KRIF som fick nästa mål. Josef Ingman styrde in 1-2 halvvägs in i matchen.

Kallinge fick energi av målet, samtidigt som Vimmerby började spela svårt  och alldeles för slarvigt. Kallinges 1-3 och 1-4 var frukten av individuella misstag av VH. KRIF bjöds på frilägen och gjorde två mål i slutet av perioden. Hastigt och mindre lustigt var det 1-4 på resultattavlan.

Frågan var om Vimmerby skulle orka resa sig i sista akten?

De fick chansen tidigt i numerärt överläge, men skapade ingenting.

I princip från ingenstans kom ändå 2-4-reduceringen. Jesper Kokkonen satte stenhårt pucken i nät efter tekning. Men närmare än så kom inte hemmalaget. VH lyckades aldrig etablera något riktigt tryck på Kallinge, som enkelt kunde hålla undan och vinna välförtjänt.

I Vimmerby var hårt arbetande Robin Kokkonen och Mathias Wigley bäst.

Vimmerby-Kallinge: 2-4 (1-1, 0-3, 1-0,)
Första perioden: 0-1 (8.49) Mika Häikkilä (Josef Ingman, Oskar Lindgren), 1-1 (15.41) Markus Modigs (Dennis Fröland), spel 5/4.
Andra perioden: 1-2 (30.32) Josef Ingman (Alexander Lunsjö), spel 5/4, 1-3 (37.15) Oliver Olsson (Johan Lundgren), 1-4 (38.45) Juuso Rajala.
Tredje perioden: 2-4 (46.50) Jesper Kokkonen (Jakob Karlsson).
Utvisningar VH: 2x2. KRIF: 3x2.
Skott: 7-9, 14-10,