Vimmerbys nyförvärv: "Är läge att testa något nytt"

I onsdags var flera nyförvärv på plats i Vimmerby. Vi tog ett snack med Gustav Jansson – den hårdskjutande forwarden från Vallentuna.

Under ledning av fystränaren Richard Söderlund fick Gustav Jansson och de övriga VH-spelarna genomföra ett antal tester. Bland annat stillastående längdhopp.

Under ledning av fystränaren Richard Söderlund fick Gustav Jansson och de övriga VH-spelarna genomföra ett antal tester. Bland annat stillastående längdhopp.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-06-19 11:55

När fystesterna var avklarade slog han sig ner i omklädningsrummet och pustade ut.

Upptaktsträffen bjöd på många nya intryck för den 21-årige Stockholmskillen.

– Det är första gången som jag besöker Vimmerby. Det är skitkul att vara här och se hur det ser ut.

Känslan så här långt...?

– Det är bara positiva känslor. Alla är supertrevliga. Jag känner inte någon sedan tidigare, utan det är bara nya ansikten för mig.

Gustav Jansson är fostrad i IFK Täby. Som 16-åring fortsatte han karriären i AIK:s organisation, där det blev spel i klubbens J18- och J20-lag.

– Som junior gick det upp och ner. Sedan värvades jag till Vallentuna i Hockeyettan. De två senaste säsongerna har det fungerat väldigt bra för mig.

Ja, poängmässigt har Gustav Jansson producerat 31 mål och 35 assist på 80 matcher i den östra serien. Två säsonger i rad har Vallentuna hamnat precis utanför Allettan-platserna.

Nu vill forwarden ta nästa steg i karriären – i Vimmerby Hockey.

– Jag har alltid bott i Stockholm, så det är läge att testa något nytt. När Vimmerby hörde av sig kändes det bra direkt. Vi har samma syn på hockeyn.

Söker man efter Gustav Janssons namn på internet är det en egenskap som återkommer i flera texter: hans fruktade skott.

– Ja, skottet är min största styrka. Förhoppningsvis kan jag visa det i Vimmerby också.

När flyttar du hit?

– Det blir nog i början av augusti, när försäsongen drar igång. Just nu håller vi på och tittar efter lägenhet och jobb.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!