Upphämtningen gav bara en poäng för VH

Vimmerby Hockey hämtade upp 0–2-underläge mot Hanviken hemma, men fick nöja sig med en poäng. Gästerna vann efter förlängning med 3–2.

VH-jubel efter att Tim Lindfors till slut lyckats spräcka nollan.

Ishockey2022-01-30 18:16

Efter en något seg start av Vimmerby tog de över spelet alltmer ju längre den första perioden led. Anton Carlsson och Niki Koskinen skaffade sig frilägen. William Dageryd sköt i stolpen och Christian Lindberg brände öppet mål efter en genial passning från Todd Winder. VH hade med andra ord fortsatt svårt att ta tillvara på sina chanser och den inledande akten förblev mållös.

Ett par minuter in i andra perioden fick VH-backen Aku Alho utvisning för hög klubba. Det blev 2+2 minuter och det utnyttjade Hanviken genom att göra två snabba.

2–0 i gästernas favör speglade inte matchen och hemmalaget hade en tuff uppgift framför sig. De skapade inte lika många chanser i mellanakten heller. Till slut lyckades de ändå få in pucken. Knappt 30 sekunder innan perioden var över hittade Tim Lindfors rätt i spel fem mot fyra.

Tredje perioden hann knappt börja innan 2–2 föll. Jakob Karlsson hittade Todd Winder med en lång passning. Han kom fri från kanten, men vinkeln blev för snäv. Då fortsatte han trampa runt målburen och lade in pucken köksvägen istället. En briljant manöver i det läget.

Efter kvitteringen väntade man på en forcering av hemmalaget, men det uteblev. Hanviken var närmast att avgöra på ordinarie tid, men matchen gick till förlängning.

Där var Hanviken hetare och avgjorde till slut genom Dennis Nordström.

Målen:

Andra perioden: 0–1 (25.28) Felix Liljegren, 0–2 (26.30) Oscar Ståhl, 1–2 (39.33) Tim Lindfors (Pelle Ström, Jakob Karlsson).

Tredje perioden: 2–2 (41.00) Todd Winder (Jakob Karlsson)

Förlängning: 2–3 (63.51) Dennis Nordström.

Hanviken gjorde två snabba mål i power play i mittperioden.