Vimmerbys säsong är över – föll klart i Kristianstad

Ett ärligt försök. Men Kristianstad var alldeles för starka och skickliga. Därför skickades Vimmerby på semester fredagen den 17 mars.

Ishockey2017-03-17 20:10

I den andra playoff 3-matchen i Kristianstad tog den slut. Säsongen där Vimmerby Hockey stått för en helt otrolig utveckling och gjort mer än någon kunnat begära, önskat eller hoppats på för några månader sedan.
Kristianstad fick en kanonstart på matchserien och vann första mötet med 4–1.

Förutsättningarna var enkla – två VH-segrar var kravet för förlängd säsong.

Men allt tog slut på fredagskvällen.

Ett både tungt och skickligt Kristianstad tryckte ner Vimmerby sett över tre perioder.
Annars var det Vimmerby som började bäst och borde ha gjort ett mål under de första sex minuterna. Pontus Gulldén hade bland annat ett skott i stolpen efter 3.05.

När sedan Vimmerbys Victor Crus Rydberg åkte på matchens första utvisning slog Fredrik Hansson till och sprätte upp 1-0 i nättaket efter fint inspel från Thom Flodkvist.

Powerplayspelet är något av lagets specialitet.

Även 2–0, 17 sekunder in i andra perioden, kom i den spelformen när Kristoffer Backman satt på botbänken.
En målvaktstavla signerad Joel Gistedt gav matchen liv när Kalle Östman skickade ett lågt skott från kanten som gick in mellan benen på honom.

Vimmerby hade precis klarat av sitt tredje numerära underläge när Kristianstad ökade på till 3–1.

4–1 kom i tredje perioden och då syntes det att huvudena på Vimmerbykillarna sjönk. Vimmerby kröp närmare och gjorde 4–2 genom Petter Runesson men det hjälpte inte. 26 sekunder senare gjorde Malte Sjögren avgörande 5–2.

Fakta
Kristianstad–Vimmerby 5–2 (1–0, 2–1, 2–1)
Första perioden: 1–0 (7.24) Fredrik Hansson (Thom Flodkvist, Fredrik Andersson) i spel fem mot fyra.
Andra perioden: 2–0 (20.17) Fredrik Hansson (Joel Persson, Thom Flodkvist) i spel fem mot fyra, 2–1 (29.02) Kalle Östman, 3–1 (34.36) Sebastian Magnusson (Acke Ringström, Fredrik Lindblom).
Tredje perioden: 4–1 (45.19) Axel Blomqvist (Sebastian Magnusson, Joel Persson), 4–2 (56.12) Petter Runesson (Kalle Johansson), 5–2 (26.38) Malte Sjögren (Fredrik Hansson, Thom Flodkvist).