VH blickar österut och överväger förstärkningar

Värvningen av tre finska spelare inför säsongen har givit mersmak för Vimmerby Hockey. Klubbchefen Morgan Persson är på scoutingresa i Finland den här veckan för att se på fler potentiella nyförvärv.

Vimmerby Hockeys klubbchef Morgan Persson är i Finland och kikar på spelare som kan bli aktuella att förstärka truppen framöver.

Vimmerby Hockeys klubbchef Morgan Persson är i Finland och kikar på spelare som kan bli aktuella att förstärka truppen framöver.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-11-04 12:47

Tatu Kokkola, Niki Koskinen och Aku Alho har satt avtryck i Vimmerby Hockey direkt under deras första säsong i klubben. Nu kan det mycket väl bli så att de får sällskap av ytterligare finska spelare framöver.

– Med tanke på att den svenska spelarmarknaden är tuff i nuläget så är det intressant att rikta blicken mot Finland istället. Särskilt med tanke på hur bra det har gått för de finska spelare vi har i truppen redan, säger Morgan Persson.

Är ni på jakt efter förstärkningar till truppen nu?

– Det finns planer på att plocka in en forward till på ganska kort sikt och det har blivit ännu mer aktuellt med tanke på skadan på Lucas Jidenius som vi inte vet exakt hur länge han kommer att bli borta från spel. Annars gör jag den här resan för att knyta kontakter och se på spelare som vi är intresserade av även lite på längre sikt. Det är ändå stor skillnad på att se en spelare på video och att se dem spela match på plats.

Morgan Persson har sett matcher i den finska andraligan och kan konstatera att hockeyn som spelas skiljer sig en hel del jämfört med Hockeyettan.

– Det är mycket som skiljer, framförallt i fart och struktur. Här har man mer fokus på det defensiva spelet. Det är väldigt lärorikt att vara på plats och se matcher, men framförallt att träffa folk och knyta kontakter som vi kan ha stor nytta av framöver.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!