Vimmerbys sportchef tar steget upp

Vimmerby Hockeys avgående klubb- och sportchef Daniel Stolt har gjort klart med en ny klubbadress. På tisdagen presenterades 34-åringen som ny sportchef för IK Oskarshamn. "Jag är redo för en ny utmaning", säger han.

Efter en tid av spekulationer har Daniel Stolt nu presenterats som ny sportchef i IK Oskarshamn.

Efter en tid av spekulationer har Daniel Stolt nu presenterats som ny sportchef i IK Oskarshamn.

Foto: IK Oskarshamn

Ishockey2019-03-05 14:31

Daniel Stolt har skrivit på ett treårskontrakt med IK Oskarshamn och tillträder sin nya tjänst omgående. När klubbens ledning kom med erbjudandet kändes det rätt direkt.

– Det var såklart skitkul att få frågan om jag var intresserad. Det här är en chans som jag känner att jag inte kan tacka nej till. Ett större uppdrag, i en större klubb och en större liga. Jag är riktigt taggad, säger Daniel Stolt till den hockeyallsvenska klubbens hemsida.

Daniel Stolt efterträder Per Kenttä som aviserade sin avgång i december. Sedan dess har IKO jobbat hårt med att få fram en ersättare.

– Det känns bra att kunna presentera föreningens nya sportchef. Daniels namn dök upp tidigt i processen och har funnits med som ett bra och starkt alternativ hela vägen, säger klubbchefen Martin Åkerberg.

För ett par veckor sedan berättade Daniel Stolt om beslutet att lämna klubb- och sportchefsrollen i Vimmerby Hockey.

– Eftersom jag studerar ekonomi på heltid vid sidan av hockeyn har inte tiden räckt till på långa vägar. Jag har känt mig otillräcklig. Att vara klubb- och sportchef tar oerhört mycket tid, sa Daniel Stolt då och bekräftade att det fanns intresse från IK Oskarshamn.

– Men i sådant fall ska det vara en heltidstjänst som gör det värt att ta ett studieuppehåll.

Och nu är det alltså klart. Efter fyra år som sportsligt ansvarig för Vimmerby Hockey tar han steget upp till hockeyallsvenskan.

– Nu har jag varit med och byggt Vimmerby successivt och börjat känna mig redo för en ny utmaning, säger Daniel Stolt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!