Vimmerbysonen i Ryssland: "Säger helst inget mer"

Samtidigt som kriget rasar i Ukraina spelar Vimmerbysonen Linus Hultström slutspelshockey i Ryssland. "Det är okej härborta", skriver han i ett sms till Corren.

Linus Hultström är kvar borta i Ryssland.

Linus Hultström är kvar borta i Ryssland.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2022-03-09 08:00

OS-backen från Vimmerby, numera i Metallurg Magnitogorsk, finns på Linköping HC:s lista över presumtiva nyförvärv inför hösten. Han har varit många år i klubben tidigare och familjen har en stark koppling till Linköping. 

– Jag läste att det surras en del om LHC, skriver Hultström, som också spelat för Djurgården och Leksand i SHL.

Vad säger du själv om intresset?

– Jag har inte så mycket att säga om några rykten. Men jag förstår att det börjar snackas om KHL-spelare i Sverige inför nästa säsong med tanke på situationen.

Just nu finns sexton svenskar kvar i ryska klubbar och spelar slutspel i KHL. Samtidigt har en rad utländska spelare valt att bryta upp och åka hem redan nu. Nästa fråga: hur många vill åka tillbaka till Ryssland i sommar? Linus Hultström – som på 52 matcher i Magnitogorsk svarat för starka 30 poäng – hör till dem som har utgående kontrakt och framtiden är oviss.

Om läget i Ryssland just nu skriver han:

– Det är okej härborta. Säger helst inget mer än så just nu.

Till kommande säsong får SHL konkurrera med främst schweiziska klubbar i jakten på KHL-förstärkningar. Samtidigt blir det bara tillåtet med fem importspelare per lag och match i Schweiz.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!