VH bjöd på målkalas: "Mycket tjat och mycket träning"

Det var inget snack. Vimmerby Hockey var både ett och två nummer för stora för Segeltorp. Tränaren Hampus Sylvegård hade inte mycket att klaga på efter 6–1-segern på bortais. "Skönt att det har börjat studsa vår väg", säger han.

Vimmerby Hockey fick jubla sex gånger om mot Segeltorp.

Ishockey2023-01-06 18:45

Fyra mål i den senaste matchen mot Borås. Sex mål i fredagens överkörning borta mot Segeltorp. Vimmerby Hockey har, efter en tung period där man varit ineffektiva, fått det att lossna framåt.

– Det är roligt. Mycket tjat och mycket träning brukar ge resultat, menar VH:s tränare Hampus Sylvegård.

På fredagen var det stundtals bara ett lag på isen, även om hemmalaget stack upp då och då. Till en början såg det ändå ut att bli jämnt.

– Första fem minuterna är vi inte med och Segeltorp kom ut hårt. Där blev vi passiva och hittade inte rätt med passningarna.

Sedan förändrades det mesta. När Balint Horvath fick in ledningsmålet för VH i slutet på den första perioden lossnade det rejält. Adam Lindblad fyllde på bara sekunder senare och VH kunde kontrollera tillställningen.

– Efter ledningsmålet så tycker jag att vi har kontroll över det. Vi visste om att Segeltorp var farliga i sina spelvändningar och där ser man att det finns kvalitet, men vi hade bra koll.

Enda gången VH egentligen inte hade koll var i det absoluta slutskedet av den andra perioden, då SIF fick reducera och göra det som skulle visa sig bli deras enda mål i matchen. Det innebar dock 1–5 och förändrade knappast någonting. VH hade innan dess alltså gjort ytterligare tre mål.

– Det är klart man blir lite ledsen när man ser att vi fuskar lite. Då är det inte mer än rätt att vi blir straffade, menar Sylvegård.

Hugo Lindman Gustafsson fick göra sitt första mål i VH-tröjan när han fastställde slutresultatet i den tredje perioden.

– Skönt med tre poäng. Nu gäller det bara att fortsätta bygga vidare på det här, säger Hampus Sylvegård.

På söndag väntar Eskilstuna Linden på hemmais. Hur förbereder ni er inför den matchen?

– Det blir kvällens och lördagens uppgift, att förbereda sig och studera dem.

VH och Linden är de två enda obesegrade lagen i den södra vårserien efter tre omgångar.

SIF–VH 1–6

Första perioden: 0–1 (14:46) Balint Horvath (Hugo Ollila), 0–2 (15:09) Adam Lindblad (Pelle Ström, Adam Bäckstrand).

Andra perioden: 0–3 (32:20) Bäckstrand (William Alftberg, Ludvig Vännström, 0–4 (35:30) Vännström (Jakob Karlsson, Ollila), 0–5 (39:11) Eddie Levin (Karlsson, Olle Söderlund), 1–5 (39:51) Mathias Franzén.

Tredje perioden: 1–6 (49:29) Hugo Lindman Gustafsson (Oscar Gustafsson, Jacob Isaksson).