Vinna eller försvinna för Vimmerby i kväll: "Vi har tron och kommer bara köra"

Förutsättningarna är hur enkla som helst. Seger i kväll och i morgon eftermiddag är det enda som kan ta Vimmerby Hockey till den allsvenska kvalserien. Annars är säsongen slut. – Vi har tron på oss själva. Förhoppningsvis kommer jag få spela i HockeyAllsvenskan med Vimmerby nästa säsong, säger succébacken Kalle Johansson.

Vimmerby Hockeys succéback Kalle Johansson tror hårt på sitt lag och att en vändning är möjlig mot Kristianstad. Seger i kväll och seger i morgon är dock ett måste för att fixa en plats i den allsvenska kvalserien.

Vimmerby Hockeys succéback Kalle Johansson tror hårt på sitt lag och att en vändning är möjlig mot Kristianstad. Seger i kväll och seger i morgon är dock ett måste för att fixa en plats i den allsvenska kvalserien.

Foto:

Ishockey2017-03-17 10:48

Vimmerby Hockey fick en olycklig start på play off 3 till den allsvenska kvalserien.

4-1-förlusten hemma mot Kristianstad i onsdags gör att det nu bara är en sak som gäller – två raka segrar i Kristianstad i dag och i morgon.

Allt annat innebär att Vimmerby Hockeys säsong är över.
– Matchen i förrgår var inget vidare från vår sida. Vi kom inte alls upp i den nivå som vi vill och vet att vi kan, säger backen Kalle Johansson.
– Att vi åker på 0-1 efter 59 sekunder ska inte spela någon roll. Då är det ju 59 minuter kvar att rätta till det på.

Det Kristianstad som gästade Vimmerby i onsdags är kanske det bästa lag som VH mött under säsongen. Blytungt, kompakt defensivt, vasst framåt, effektivt och en mycket bra målvakt.
– Samtidigt tycker jag att vi får dem att se bra ut – speciellt i deras egen zon. Vi måste våga gå in hårdare på mål och ta mer skott. I onsdags kändes det som att vi spelade dem i handen med att vara långsamma till puck och dumpade till deras backar. Det håller inte.

Finns det då en rimlig chans att vända på detta, vinna två matcher och ta sig till den allsvenska kvalserien?
– Absolut. Vi har tron på oss själva och kommer bara köra i kväll. Vi har fortfarande sista matchen i play off 2 mot Sundsvall med oss. Så bra kan vi vara.

– Klart att vi var besvikna direkt efter matchen hemma mot Kristanstad, men på torsdagens träning var alla glada och det var en riktigt positiv stämning.

Kalle Johansson är en av de spelare i laget som har imponerat mest under säsongen. Med sin spelskicklighet och uppoffrande insatser blev han snabbt en publikfavorit.
– Hela laget har lyft sig ju längre säsongen har gått. Nu har vi fått ihop gruppen och alla köper sina roller till hundra procent. Sedan trivs vi väldigt bra tillsammans – det är viktigt.

Har du redan nu funderat på nästa säsong?
– Nej, det får vi ta senare. Förhoppningsvis kommer jag få spela i HockeyAllsvenskan med Vimmerby. Jag trivs jättebra och har skitroligt varje dag här, säger Kalle Johansson.

Efter torsdagsträningen lämnade också vasse forwarden Jesper Kokkonen grönt ljus till kvällens match.
Jesper åkte på en lårkaka under matchen i onsdags men spelar i kväll.
– Det är inget att sitta och vänta på. Nu är det vinna eller försvinna som gäller och jag kommer spela matchen.
– I och med att det är en mjukdelsskada så kommer det inte bli värre. Visst känns det trögt och ont emellanåt, men det är bara att köpa det.

Hur lyder segerreceptet i kväll då?
– Kristianstad är ett bra lag och så fort vi tullar på något blir det tufft.

 – Vi måste minimera misstagen och hålla oss borta från utvisningsbåset. Då har vi chansen.

– De kommer säkert bara vilja spela av matchen. Men vi har slagit dem förr och kan göra det igen. Förhoppningsvis kan vi få in någon kasse i början, säger Kokkonen.

Forwarden Leonard Forselius är fortfarande sjuk. I övrigt mönstrar Vimmerby starkast möjliga lag i kväll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!