Virserum avgjorde i straffläggningen borta mot Skärblacka

Det blev en riktigt tajt match när Skärblacka tog emot Virserum i Hockeytrean södra D fortsättningsserie.

Skärblacka IF förlorade mot Virserums SGF

Ishockey2024-01-21 19:48

Matchen avgjordes först efter straffar, där Virserum var starkast, och slutresultatet blev därmed 3-4 (0-1, 1-1, 2-1, 0-0, 0-1). Patrik Barger blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

- Vi gjorde den bästa matchen i den här serien. Vi hade lägen för att ta alla 3 poängen och jag tycker vi är det bättre laget, kommenterade Virserums tränare Pierre Gustavsson efter matchen.

Resultatet betyder att andraplacerade Virserum tog fjärde segern i följd, och att Skärblacka samtidigt förlorade efter fyra segrar i rad.

Gästerna Virserum började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 2.18 slog Daniel Öhlund till på pass av Simon Borgernäs och Elias Borgernäs. Efter 7.03 i andra perioden nätade Philip Lekander, på pass av David Engberg och Agaton Lantz och kvitterade för Skärblacka.

Virserums Simon Dahl gjorde 1-2 efter 9.11 framspelad av Pierre Gustavsson och Isak Grönlund.

2.53 in i tredje perioden nätade Skärblackas Emil Rotviker på pass av Philip Lekander och Albin Karlsson och kvitterade för Skärblacka.

8.30 in i perioden slog Daniel Öhlund till återigen och gav laget ledningen för Virserum.

Efter 11.30 slog Philip Lekander till på nytt framspelad av Agaton Lantz och Kevin Ramsten och kvitterade för Skärblacka.

I straffläggningen var det Virserum som avgjorde till 3-4. Den avgörande straffen stod Patrik Barger för.

Philip Lekander gjorde två mål för Skärblacka och spelade dessutom fram till ett mål.

Det här var Virserums andra uddamålsseger.

I nästa omgång har Virserum Eksjö borta i Storegårdshallen, fredag 26 januari 19.00.