Virserum avgjorde i sudden – leder kvalserien

Virserums segertåg rullar vidare – även om det krävdes förlängning mot Sölvesborg. John Höggren avgjorde efter 64.31 och nu leder överraskningslaget kvalserien. – Allt kan hända nu, säger tränaren Fredrik Pettersson.

John Höggren gjorde Virserums segermål i Blekinge.

John Höggren gjorde Virserums segermål i Blekinge.

Foto:

Ishockey2017-03-12 19:37
Virserum har fått en helt suverän start på kvalserien till division 2 och toppar tabellen på fem poäng efter två omgångar.
5–3 mot Åstorp i fredags och 3–2 efter förlängning mot Sölvesborg i går.
– Jag vet inte vad som händer, jag har inte smält det än, säger Fredrik Pettersson och fortsätter:
– Vi har skapat förutsättningar för att göra något riktigt bra och har bra energi i laget. Men vi pratar inte om avancemang eller något sånt, vi sitter lugnt i båten och bara njuter. Vi tar match för match och jag vet att det låter tråkigt men så är det. Av de fyra lagen är vi underdogs men vi har gjort det förbannat bra.
Virserum spelade ett grymt försvarsspel och Robert Davidsson var rena rama väggen när Sölvesborg bombarderade honom med skott – de vann skotten med 60–18.
– Hur dumt det än låter så vinner vi rättvist, allt tack vare vårt sätt att följa matchplanen. Det syns att de är frustrerade redan efter första perioden, då växer vi. Vi hade inte en enda dipp på hela matchen och vi skitar ner oss till hundra procent. Det är fantastiskt skönt att få det kvittot, säger Pettersson.  
Virserum tog ledningen två gånger: 1–0 genom Andreas Lundgren efter 31.35 och 2–1 genom Hampus Jonsson efter 43.33.
Kvitteringen kom med drygt sju minuter kvar av tredje perioden efter hårt hemmatryck och 4.31 in i förlängningen sköt John Höggren 3–2.
– Jag är så otroligt nöjd och lättad och efteråt sa alla att det är så kul att vi är med. Och jag är säker på att vi kommer vara med till slutet.
I morgon väntar Nässjö på bortais och Petterssons känsla är god.
– Jag önskar att vi kan kopiera den här insatsen. Vi kan åka dit och spela avslappnat, vi kan slå alla lag.
Stort beröm till hela laget, en extra stjärna till målvakten Robert Davidsson och talangen Simon Svensson Kvistberg, född 2000.
Ossian Mathiasson   
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!