Virserum blev totalt överkört i enkronasmatchen

Enkronasmatch, mycket folk och flera lokala företag på plats. Då sabbade spelarna feststämningen. Virserum blev överkört av Nässjö och föll för femte matchen i rad. – Nä, det är tungt nu, säger tränaren Fredrik Pettersson efter 1–7-förlusten mot Nässjö.

Virserum förlorade med 1-7 mot Nässjö.

Virserum förlorade med 1-7 mot Nässjö.

Foto:

Ishockey2017-02-11 07:30

Virserum 1. 
Nässjö 7. 
Det fortsätter att gå blytungt för Virserum i alltrean. Inte blev självförtroendet bättre av en odiskutabel förlust hemma mot Nässjö – en kväll då föreningen anordnat enkronasmatch och 348 personer kom för att titta på ortens stolthet. 

Det var ingen – förutom spelare, ledare och anhängare till Nässjö – som lämnade ishallen med lätta steg. 
– Rent resultatmässigt var det ingen lycka över huvud taget. En publiksiffra på 348 personer är riktigt bra, det är fina pengar in i klubbkassan, säger Fredrik Pettersson.

På isen svarade spelarna för en klen insats.
– Vi är inne i en riktig formsvacka. När vi släpper in tidiga mål i matcherna känns det som att vi får gamnacke direkt och tappar det, säger Fredrik Pettersson. 

Redan efter fyra minuter och 48 sekunder stod det 2–0 till gästerna och målen kom inom loppet av 32 sekunder. Dubbelt så lång tid (1.10) gick det mellan Nässjös fjärde och femte mål. 
5–0 kom efter 27.15 och då begärde Virserumstränaren Fredrik Pettersson en timeout. 
– Ibland funkar det, ibland funkar det inte. Vi pratar hela tiden om det, vrider och vänder, byter i femmorna och försöker göra förändringar. Men nu är det riktigt tungt. 

Andreas Lundgren gjorde av akademisk betydelse 1–7 med drygt sex minuter kvar av matchen. 
Virserum är nu uppe i fem raka förluster.
– Vi kan inte göra något annat än att jobba på och försöka komma så nära den prestation vi vill ha. Vi får tacka Åseda som slog Lenhovda med nio sekunder kvar. 

Det innebär att Virserum har två poäng upp till Lenhovda på sista playoffplatsen. I morgon möts lagen.
– Det blir som en riktig final. Vi måste komma tillbaka till tryggheten, vi har fortfarande allt i egna händer. 
Plus delades ut till förstafemman. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!