Virserum föll och fick hjälp – playoff väntar

Virserum är klart för playoff inför kvalserien till division 2. De var dock inget de löste på egen hand. Det blev förlust mot Gislaved (4–6) och en hjälpande hand kom från Limhamn som slog Lenhovda. – Vi tackar och tar emot, säger tränaren Fredrik Pettersson.

John Höggren gjorde tre av Virserums fyra mål i sista omgången av alltrean. Nu väntar playoff. Foto: Ossian Mathiasson

John Höggren gjorde tre av Virserums fyra mål i sista omgången av alltrean. Nu väntar playoff. Foto: Ossian Mathiasson

Foto:

Ishockey2017-02-19 19:03

Inför gårdagens sista omgång av alltrean hade Virserum allt i egna händer. Virserum hade 13 poäng mot sjuan Lenhovdas tolv. 

Båda lagen föll dock på söndagskvällen – Virserum med 4–6 mot Gislaved och Lenhovda med 0–5 mot Limhamn. 

Det innebär att det är Virserum som tar sig till playoff och får möta Frosta från skånska Höör. 

– Det enda jag vet om dem är att de har en förstafemma som producerar mycket poäng. Vi ska ta reda på mer i veckan, säger Fredrik Pettersson. 

Det blir bäst av tre matcher och Virserum börjar borta på torsdag och har hemmamatcher inbokade lördag och (om så krävs) söndag.

– Har vi fullt lag och alla är friska och krya, då ska Frosta göra det jäkligt bra för att slå ut oss.
Söndagens insats mot Gislaved var fullt godkänd. 
– I andra perioden vänder vi på kakan och leder med 4–3. Då var vi tillbaka i det gamla spelet och spelade som vi ska göra, då straffade vi dem. Vi orkade tyvärr inte fullborda det vi startade och dra ihop det i tredje perioden. Vi mötte  ett bra lag, det är bara att ta sig mössan och gratulera Gislaved.

Christoffer Velander klev av i första perioden.
– Det var en försiktighetsåtgärd, han har haft problem med ett knä. Det ska inte vara några problem inför kommande matcher. 

John Höggren gjorde tre av fyra mål och var tillsammans med målvakten Robert Davidsson värda beröm. Simon Dahl gjorde det fjärde målet. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!