Virserum föll trots stark upphämtning

Virserums SGF förlorade kvällens toppmatch borta mot IK Guts. VSGF lyckades hämta ikapp ett tvåmålsunderläge i sista perioden, men till slut stod laget ändå som förlorare. Hemmalaget avgjorde sent och vann med 3-2.

Ishockey2018-01-18 21:12

Det var en spelmässigt jämn förstaperiod i Himmelstalundshallen i Norrköping. IK Guts dominerade skottstatistiken (14-7), men perioden såg ut att bli mållös. Då, med två och en halv minut kvar, kom en kalldusch för Virserum. Niklas Ellbrant sköt in 1-0 för hemmalaget och VSGF fick åka in i första periodvilan i uddamålsunderläge.

Guts fortsatte att dominera skottstatistiken i den andra perioden och i kombination med VSGF-utvisningar utökades ledningen. Oskar Agnevik stod för 2-0-målet i powerplay för hemmalaget i mitten av perioden och uppförsbacken bara växte för Virserum. I slutet av andra perioden fortsatte gästerna dra på sig utvisningar vilket kunde kostat dem dyrt om det inte vore för Robert Davidsson i målet. Davidsson höll med sina 16 räddningar kvar gästerna i matchen, men i tredje gällde det att få det att stämma offensivt.

I mitten av tredje perioden hade VSGF några riktiga kanonminuter. Reduceringsmålet kom i powerplay genom Jim Nordh och med nio minuter kvar var det också kvitterat till 2-2 efter att Andreas Lundgren hittade nätet. Det var dock hemmalaget som skulle dra det längsta strået när man med fem minuter kvar sköt in matchavgörande 3-2. Virserum plockade ut målvakten i slutet på sin kvitteringsjakt, men laget skulle få se sig besegrade i toppmatchen.

IK Guts-Vireserums SGF 3-2 (1-0, 1-0, 1-2)
Första perioden: 1-0 (17:31) Niklas Ellbrant (Christian Andersson-Gran).
Andra perioden: 2-0 (34:30) Oskar Agnevik (Filip Stensson) spel fem mot fyra.
Tredje perioden: 2-1 (47:51) Jim Nordh (Robin Ekström, Simon Dahl) spel fem mot fyra, 2-2 (50:49) Andreas Lundgren (Anton Proos, Robin Ekström). 3-2 (54:16) Viktor Hjärtqvist (Oskar Agnevik)
Skott: 40-32 (14-7, 17-12, 9-13)
Utvisningar, IK Guts: 5x2 min, VSGF: 7x2 min
Publik: 84 åskådare