Virserum har laddat om för Alltrean

Virserum SGF går in i säsongens andra fas när man inleder Alltrean mot Åseda på söndag.

Virserum är redo att ta sig an Alltrean.

Virserum är redo att ta sig an Alltrean.

Foto: ossian

Ishockey2018-12-08 08:00

Virserum kliver in i Alltrean med en väldigt stark höstsäsong i ryggen - där 15 spelade matcher innebar lika många trepoängare.

– Vi vet vad vi har gjort, men det är historia nu. Det gäller att vi bibehåller alla detaljer och koncentration i det vi gör, för att vara där. Men det ska bli intressant. Känslan som jag har med mig är at vi går in i det här för tredje gången, och är lite bättre och tryggare i detaljnivå. Alla fem spelare i femman vet vad de ska göra. Vi ser fram emot detta, säger VSGF-tränaren Fredrik Pettersson.

Åseda väntar hemma på söndag, och Fredrik Pettersson räknar med den tuffaste matchen mot lokalrivalen den här säsongen.

– Åseda har haft sin resa, de gick vidare som en av de bästa treorna, där man blev bättre och bättre under serien. De vann när de var tvungna att vinna. Så det kommer vara ett annat Åseda som vi möter på söndag, säger Fredrik Pettersson.

Virserum har under en längre tid jobbat för att förstärka truppen. Än så länge har inget presenterats - men det kan vara nära.

– Ingenting är helt klart än. Men det är långt gånget. Till söndag har vi ingen panik. Vi har bra med folk, och plockar in trion Olle Engqvist, Joel Stridell och Adam Koponen från Vimmerbys juniorlag. Men vi har goda förhoppningar om att bredda truppen inom kort, säger Fredrik Pettersson. Virserum är skadefritt, sånär som på att Jim Nordh har problem med en underkroppsskada och att Jonathan Engdahl är skadad. Marcus Jardebrink är heller inte spelbar på grund av jobb.

Vilka blir favoriter i serien?

– Jag skulle vilja säga att lagen som vann sina serier. Vi, Osby och Guts får ses som förhandsfavoriter. Men många lag kommer att vara med och fajtas, säger Fredrik Pettersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om