Virserum i omstart mot sargat Åseda

I eftermiddag är det omstart av Alltrean för Virserums del. Ett hett derby mot ett sargat Åseda väntar i hemmahallen. – De får göra en riktigt bra match om de ska rubba oss, säger VSGF-tränaren Fredrik Pettersson.

Alexander Andersson fick matchstraff mot Limhamn, men slipper vidare avstängning. Läge för nytt segerjubel i morgon då hans Virserum gör omstart i Alltrean och möter Åseda hemma?

Alexander Andersson fick matchstraff mot Limhamn, men slipper vidare avstängning. Läge för nytt segerjubel i morgon då hans Virserum gör omstart i Alltrean och möter Åseda hemma?

Foto: Micael Rundberg

Ishockey2017-01-06 13:00

Virserums SGF inledde Alltrean med en lite överraskande förlust mot Nittorp.
Man fick dock gå till jul- och nyårsledighet med en skön storseger mot topptippade Limhamn i ryggen.
– Energin från den matchen har vi levt på under nästan hela uppehållet, skrattar VSGF:s tränare Fredrik Pettersson.
– Den visade också hur jäkla bra vi egentligen är. När vi spelar på den nivån kan jag säga att jag inte är särskilt orolig, säger Pettersson.
Hur långt tror du att det kan räcka då?
– Jag hoppas och tror att vi når Kvalserien till division 2. Längre än så vill jag inte tänka.

I dag är det dags för omstart för Virserums del. Ett sargat Åseda (näst sist med noll poäng) väntar på hemmais och vid seger kan VSGF (som tillsammans med Åseda har en match mindre spelad än övriga sex lag i serien) gå upp på andra plats i serien.
– Åseda kommer att tvingas göra en riktigt bra match om de ska rubba oss här hemma i Virserum. Sedan har de haft det tufft med sjukdomar, skador och spelare som har lämnat laget. Jag har pratat med lite folk i Åseda och de menar själva att de kanske inte borde ha varit i Alltrean, säger VSGF-tränaren.

Liksom de flesta andra lag har även Virserum fått dras med en hel del krassliga spelare de senaste veckorna.
– Självklart hade jag önskat att vi kunde ha haft fullt manskap på träningarna under den här perioden, men det är som det är. Nu verkar de flesta ha piggnat till och jag tror att samtliga spelare är tillgängliga inför morgondagen, säger Fredrik Pettersson.

Det gäller även backen Alexander Andersson, som inte åkte på någon avstängning efter sitt matchstraff i matchen mot Limhamn.
– Det ska bli härligt att dra igång igen. Derby, mycket folk på läktaren och ett motstånd som har kniven mot strupen, avslutar Fredrik Pettersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!