Virserum klara för Alltrean: "Stolt"

Seger mot TAIF Löfstad med 7–3 och säkrad plats i Alltrean. Så såg VSGF:s söndag ut. "Jag är otroligt stolt över grabbarna", säger tränaren Tomas Larsson.

Virserum besegrade Löfstad med 7-3 under söndagen.

Virserum besegrade Löfstad med 7-3 under söndagen.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2019-11-24 18:41

Virserums SGF hade chansen att säkra en plats i Alltrean i söndagens bortamatch mot TAIF Löfstad. Men egentligen behövde VSGF inte göra så mycket eftersom Motala förlorade mot Åseda och därmed var VSGF klara för Alltrean, oavsett resultat i sin egna match. 

Men, matchen skulle spelas ändå och det blev seger för VSGF med 7–3. VSGF låg under med 3–1 efter den första perioden men kom tillbaka starkt i den andra. Inför de sista 20 minuterna av matchen stod det 3–3 men då såg Virserum till att göra fyra mål och vinna med 7–3. 
– Det var nog lite spänt på många håll i början när vi kom ut. Men efter den första perioden så är det inget snack om saken, säger VSGF-tränaren Tomas Larsson, som berömde förstafemman och backen Erik Arvidsson lite extra.

Första delmålet, att ta sig till Alltrean, är nu alltså uppnåt för VSGF. Man slutar tvåa i serien bakom Åseda. 
– Jag är otroligt stolt över grabbarna och det här är ju ett helt nytt lag egentligen där vi har många som inte ens spelat seniorhockey tidigare. Att då komma tvåa i en sådan serie med så många bra lag är fantastiskt, säger Tomas Larsson. 
Vad siktar ni på härnäst då?
– Vi ska sätta oss ned och komma överens om ett gemensamt mål vi vill sträva efter, men det finns absolut mer att hämta och det känns som att vi bara blivit bättre och bättre.

Målen VSGF: Oskar Nelson, Simon Dahl 3, Jim Nordh 2 och Adam Koponen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!