Positivt med ökad konkurrens i grundserien

Serieförslaget till Hockeytrean i höst innebär en utökning från sex till åtta lag och tuffare konkurrens. "Det är bra för tidigare har grundserien mest känts som en transportsträcka", säger Virserums Christian Höglander.

Virserum och Åseda får betydligt tuffare konkurrens redan i grundserien i höst.

Virserum och Åseda får betydligt tuffare konkurrens redan i grundserien i höst.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2021-07-08 17:00

HockeyTrean D ska enligt förslaget från förbundet innehålla Eksjö HC, Lenhovda IF, Rydaholms SK, Skärblacka IF, TAIF Löfstad, Valdemarsviks IF, Virserums SGF och Åseda IF. Serien är planerad att starta den 3 oktober och Virserum börjar hemma mot Eksjö.

Det innebär en utökning från sex till åtta lag i serien och enligt Christian Höglander i Virserums ledning en ökad konkurrens.

– Flera av de nya lagen i serien är sådana som vi har mött i Alltrean på senare år så det tyder på att det kommer att bli tuffare och jämnare matcher redan i höst. Det ser vi positivt på eftersom grundserien tidigare har känt som en transportsträcka. Nu blir det mer kamp om platserna i Alltrean, säger Höglander.

Klubben har för övrigt fastställt att man ska ha isen klar i hallen till den 1 september och planerar sedan att spela fyra träningsmatcher innan serien drar igång.

– Vi vill möta två lag från tvåan och två från trean för att få lite värdemätare hur vi står.

På torsdagen blev det dessutom klart med ett nyförvärv till i form av den 30-årige kanadensaren Shaun Lymer som kommer från Columbus River Dragons i FPHL senast.

– Vi behöver två backar och två forwards till innan truppen är klar, samt en målvakt till som backup i början av säsongen. Vi har lagt lite extra krut på att förstärka defensiven i år, men det är inte helt lätt att hitta försvarsspelare på den här nivån.

VSGF fortsätter värva från Nordamerika.
VSGF fortsätter värva från Nordamerika.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!