Virserum starkare än någonsin

Det är länge sen vinnaroddsen var placerade på Virserums sida. Nu är det nya tider. – Min uppgift är att få gruppen att tro på det, säger nye tränaren Fredrik Pettersson.

Virserums sportgrupp ville få in fem nya spelare i årets trupp. I Vimmerby gjorde divsiion 3-laget sina fynd. Jim Jordh, Jonathan Engdahl, Anton Proos, Simon Dahl och Alexander Andersson kommer ge laget nödvändig rutin, spets, skicklighet och fart. Foto: Magnus Strömsten

Virserums sportgrupp ville få in fem nya spelare i årets trupp. I Vimmerby gjorde divsiion 3-laget sina fynd. Jim Jordh, Jonathan Engdahl, Anton Proos, Simon Dahl och Alexander Andersson kommer ge laget nödvändig rutin, spets, skicklighet och fart. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Ishockey2016-10-07 15:30

De senaste åren har inte Virserum lyckats slita sig loss från botten i division 3 och fått stå ut med den charmlösa beskrivningen som ett strykgäng.

Några sådana ord lär inte användas i samma artiklar som Virserum i vinter. 

Nye tränaren Fredrik Pettersson, 45, känner att ett stort ansvar vilar på hans axlar med anledning av att Virserum nämns i förhandssnacket som potentiella seriesegrare.

– Föreningen sitter i en annan sits nu och det är mitt uppdrag att få spelarna att gilla detta läge. Vi måste kunna hantera det och rent spelmässigt ska vi inte rätta oss till de andra lagen. Det är vi som ska hålla i taktpinnen, säger Fredrik Pettersson.  

De senaste fyra säsongerna har han varit huvudtränare hos seriekonkurrenten Åseda IF. Det är med tillförsikt han ser fram emot nya uppdraget.

– Det känns inspirerande rakt igenom. Det är roligt att komma till en förening som Virserum, de har varit nere i källaren och vänt och nu är de verkligen på väg uppåt, säger Pettersson.  

Lovordar de nya spelarna

Det har värvats friskt inför säsongen i Virserum och truppen är både bredare, starkare och spetsigare jämfört med i fjol.

Från division 1-laget Vimmerby har de plockat in backen, Alexander Andersson, centern Jim Nordh och forwarden Simon Dahl. 

Vimmerbyprodukterna Anton Proos, som i fjol spelade med Nässjö och Åseda, och Jonathan Engdahl, som tillhörde Nässjö, ska också spela där.  

– Jag måste säga att magkänslan är bra, vi har fått ihop ett bra lag och en bra grupp. Sportgruppen ville ha in fem nya spelare och har lyckats.

– Tittar man på de tre spelarna vi har fått in från Vimmerby så är de riktigt bra. ”Alex” ger en stabilitet i försvarsspelet, Nordh ger järnet och vinner mycket och Dahl är en målskytt utöver det vanliga. Sen är Proos en bra skridskoåkare och Engdahl är en bra spelande back.

Hur ser målsättningen ut?

– Jag jobbar med delmål och det första är att vi ska komma topp två i grundserien och ha en garanterad plats i alltrean, det blir tufft. Skulle vi inte lyckas med det får vi hitta andra vägar.  

Vad kan hindra er?

– Jag tror faktiskt att det är upp till oss själva att göra något bra av den här säsongen. Vi har materialet och ingredienserna för att kunna lösa det om vi tar jobbet i varje match. Det är bara att få spelarna att tro på det. 

På onsdagskvällen tränade Virserum för näst sista gången inför lördagens seriepremiär borta mot Ronneby IK.

– Vi körde med fyra femmor och truppen är stor, 25 spelare har vi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!