Virserum tar sikte på kvalserien – resan börjar i Skåne i kväll

I dag åker Virserums SGF till skånska Höör för den första playoff-matchen mot Frosta HC. Segraren i bäst av tre matcher är klar för kvalserien till division 2. – Vi tar inget för givet, men nu är det helt upp till oss själva.

"Vi tar inget för givet, men nu är det helt upp till oss själva", säger tränaren Fredrik Pettersson.

"Vi tar inget för givet, men nu är det helt upp till oss själva", säger tränaren Fredrik Pettersson.

Foto:

Ishockey2017-02-23 12:50

Det är elva år sedan Virserums SGF senast fick lira i Kvalserien till division två. Nu har man chansen att nå dit igen. Enda hindret är en batalj i bäst av tre matcher mot skånska Frosta HC, som inleds bort i kväll.

Returen är på lördag i Virserums, samt en eventuell tredje match dagen efter, även den i Virserum.
– Nu har vi uppnått ett av målen vi hade när vi gick in i AllTrean, även om vi löste det på ett lite krångligt och oroligt sätt, säger VSGF-tränaren Fredrik Pettersson.
– Man har känslan av lättnad i truppen och jag tror att vi kan spela lite mer avslappnat nu, säger han.

Pettersson hymlar inte med att han både tror och hoppas att hans lag kommer klara playoff-rundan mot Frosta.
– Vi tar inget för givet, men nu är det helt upp till oss själva. Med ordinarie lag vet vi att vi är bra. Sedan är det en trygghet att ha en eventuell tredje och avgörande match hemma, där vi är starka.

Vad vet du om Frosta?
– Jag har samlat på mig en del information. Bland annat har de ett par-tre spelare som har producerat bra med poäng i deras serie, säger Fredrik Pettersson.

Förutom frågetecken för Jim Nordh (familjeskäl), åker VSGF till Skåne med ordinarie lag, vilket innebär fyra kedjor och tre backpar.

Fakta

Virserums väg till division 2:

• Lag 1-4 i de båda Alltreorna är nu klara för HockeyTvåans kvalserie, lag 5-6 är kvalificerade för PlayOff till kvalserien, medan lag 7-8 har spelat färdigt för säsongen.
• I playOff till Kvalserien möts, med start i kväll,  Munkedal-Rönnäng, Skara-KBA Pirates, Limhamn-Valdemarsvik och Virserum-Frosta i bäst av tre matcher (23/2, 25/2 och ev 26/2). Segraren i respektive match är klart för Kvalserien till HockeyTvåan.
• Kvalserien till HockeyTvåan spelas sedan i två grupper med fyra lag i varje (tre stycken lag från HockeyTrean och ett från HockeyTvåan).
• I Kvalserien till HockeyTvåan möter alla lag varandra hemma och borta, totalt sex omgångar. Seriesegraren är klar för HockeyTvåan nästa säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!