Virserum till kvalserien – backen avgjorde på övertid

Kvalserien nästa. Det är vad som väntar för Virserum Hockey. Backen Alexander Andersson blev matchvinnare när han satte ett handledsskott fram till 5-4 på övertid.

Virserum avancerade vidare till kvalserien efter två segrar mot Frosta i playoff.

Virserum avancerade vidare till kvalserien efter två segrar mot Frosta i playoff.

Foto:

Ishockey2017-02-27 07:10

Virserum vann enkelt första playoff-matchen borta mot Frosta.

I lördags blev det betydligt tuffare.

– Vi spelade inte alls lika bra som i den första matchen. Då tycker jag att vi spelade ut dom helt. Nu visste vi att vi skulle gå vidare om vi vann och jag tror att det var lite nervöst, säger Alexander Andersson.

Lagen följdes åt i målprotokollet och ledningen växlade fram och tillbaka. När hesa Fredrik ljöd för full tid så stod det 4-4 på resultattavlan. Förlängning väntade.

Det tog nästan fem minuter innan avgörandet kom.

– Dahl (Simon) fick pucken bakom mål och hittade Jim Nordh. Han spelade upp till mig på blå. Jag sköt en handledare och den gick in i mål. Det var fantastiskt skönt.

Nio poäng av Dahl

Det var inte första gången som Alexander Andersson klev in i rollen som matchhjälte den här säsongen. Två gånger avgjorde han derbymatcherna mot Åseda.

Den före detta Vimmerby-spelaren har varit viktig för VSGF, precis som hans tidigare lagkamrater i VH: Simon Dahl och Jim Nordh.

– Jag tror att Simon gjort nio poäng i de här båda matcherna mot Frosta.

För Virserum väntar nu kvalserien till division två, där fyra lag gör upp om en plats i tvåan. Kvalet inleds om knappt två veckor.

VSGF-poängen mot Frosta: Jim Nordh 1+2, Simon Dahl 0+3, Christoffer Velander 2+0, Alexander Andersson 1+1, Liam Petersson 0+2, John Höggren 1+0, , Karl Torstensson 0+1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!